avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Buna ziua ma iertati ca va deranjez am reusit sa fac cu chiu cu vai o pensie de invaliditate anul acesta acum vreo doua luni, sunt bolnav de epilepsie de la 4 ani iar in decizie la total drepturi scrie 91 de lei, oare atâta e pensia minima de invaliditate? Am si indemnizația de gradul doi, dar intreb oare atat e pensia de invaliditate, 91 de lei? Cand am lucrat si aproape 4 ani si am avut si somaj , pe cand stiam ca e minimum 350 de lei, oare ce pot face? va rog mult să ma ajutati, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Crush35 , utilizator 15:24, 15 Iulie 2017
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 520 de lei.
Sa trăiți va multumesc din inimă pt raspuns, deci nu mai are rost sa fac o contestație, stimate domn? Iar dacă se mareste indemnizația care o am de 270 lei pe certificatul de handicap, si hotărârea e definitivă, nu ar trebui sa mi se dea alt certificat cu această dovadă, ca s-a mărit? Mă gandesc ca nu aflu pt ca cei de la handicap nu anunță sa zic asa si dacă nu vine nimeni, nu mai introduc ei acesti bani, să vă dea Dumnezeu sanatate din toată inima si tot ce vă doriți, vă multumesc din suflet!
Stați puțin că, indemnizația de handicap nu-i pensie de boală. Indemnizația de handicap este fixă și stabilită pentru 4 grade, iar pentru gradul accentuat este 272 de lei. Pensia de invaliditate este plătită prin casa de pensii și nu se confundă cu indemnizația.
Pensia minimă socială este în prezent 520 lei.
Nu faceti nicio contestatie.
Indemnizatia de handicap + indemnizatia minima pentru pensionari sunt sume fixe stabilite prin lege, H.G., O.U.G.
Bun, si daca sunt fixe de ce pe decizia de pensionare imi spun ca am doar 91 lei? Eu stiu ca indemnizația e indemnizație, pensia de invaliditate e pensie si cum mi s a arătat in decizie e de 91 de lei, si tin cont ca am reusit sa lucrez aproape 4 ani si am cotizat scrie stagiul total de cotizare realizat8 ani 8luni 10 zile, va multumesc cu respect!

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala si handicap Luminița S. Luminița S. Buna ziua.In iunie 2016 am fost diagnosticata cu tumora san cu gradul 1 de malignitate si metastaza limfonodulara acuma stanga.Am urmat tratamentul cuvenit ... (vezi toată discuția)
Pensia sociala anyka49 anyka49 Buna ziua, avand in vedere ca de la 1 martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de 520 de lei. mi-e nu mi s-a dat aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce pensii se maresc de la 1 iulie 2017 si care este cuantumul efectv al indexarii acestora ? sharky48 sharky48 Buna ziua ! As vrea sa stiu mai exact,daca pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap se maresc de la 1 iulie 2017 si care este valoarea efectiva a ... (vezi toată discuția)