avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua
am girat o familie la CAR, s a ajuns la executor, pentru ca imprumutul nu s a restituit, intrebarea mea este, fiind vorba de acelasi executor, dar doua imprumuturi diferite ce cuantum din pensie mi se va retine si daca se pot face retineri si din alte conturi (mai am un venit intr un alt cont decat cel de pensie) avand in vedere ca am girat cu venitul meu din pensie
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:12, 15 Iulie 2017
imprumuturile sunt ale aceleasi familii? Daca raspunsul e nu, vi se va retine 1/2 din pensie si 100% din alte sume ce intra in conturile dvs. Sumele ce le aveti in alte conturi, ridicati-le ,riscati sa ramaneti fara ele.
da, sunt ale aceleiasi familii, un imprumut al sotiei si unul al sotului si sumele din cont nu pot sa le ridic, imi intra lunar
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
ravecabot, utilizator
Din păcate sumele ce vă intră în celălalt cont, dacă nu sunt salariu, vor fi poprite în cuantum de 100%.
Dacă reprezintă salariu, poprirea va fi de 33%.
parerea mea e ca o sa va retina 1/2 din pensie fiind vorba de 2 popriri
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
Sunt doua titluri executorii, nu conteaza ca sunt la acelasi executor si ca ati impreumutat o familie.. doua popriri , 1/2 din venituri care au statutul de venit salarial sau pensie si toti banii din alte surse- chirii, donatii, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi in baza unei încheieri facuta de executorul judecatoresc marilenabaiko marilenabaiko În luna februarie 2011 am facut un împrumut la Provident, iar in martie 2012 am ramas fara venit si nu am mai putut achita ratele saptamânale.Azi am ... (vezi toată discuția)
Ridicare poprire pe conturi bancare diana_sal diana_sal poate cineva sa imi spuna daca exista vreo prevedere legala care obliga executorul sa emita o adresa catre banci pentru ridicarea popririi asupra conturilor ... (vezi toată discuția)