avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere

La data de 11.05.2012 am facut un credit de nevoi personale la o banca pe 5 ani. In urma unor probleme financiare in luna 12. 2012 am facut o reesalonare pt o perioada de 90 de luni.( 7 ani si 6 luni) cu o perioada de gratie de 6 luni. Deci pana in luna 6. 2020. Din nou din cauza unor probleme financiare nu am mai putut plati decat pana in luna august 2012. In cursul aceleiasi luni banca imi trimite o notificare cu plata sumei restante in termen de 48 de ore. Nerespectand aceasta plata in termen aceasta va declara exigibil intregul credit contractual plus dobanzi etc. In data de 25.04.2014 banca cesioneaza contractul de credit unei firme de recuperari. Aceasta firma facandu mi 2 notificari de plata. Una in luna 08.2014 si una in luna 12.2014. Telefonic nimic. Pana in luna iulie 2017 nimic. Intre timp de curand am depistat pe forumul just.ro un dosar de incuvintare executare silita deschisa de aceasta firma de recuperari creante impotriva mea la care pe fond a fost respinsa conform OUG 52/2016 art(3)(130). Dupa cate am citit si inteles nefiind parte legala in dosar. As dorii sa stiu: 1. Daca aveasta firma de recuperari creante , daca nu este inregistrata la ANPC mai poate formula cerere de executare silita? 2. Poate cesiona contractul altei firme de recuperari? 3. Ce poate face in situatia de fata? 4. As dorii sa stiu daca celor relatate mai sus in cazul unei executari silite pot invoca prescrerea?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:23, 27 Ianuarie 2018
Am facut o mica greseala: ultima plata catre banca a fost facuta in luna august 2013.
Daca firma de recuperari nu este inregistrata la Anpc poate formula cerere de executare silita pentru ca nu o costa nimic (exceptand suma de 20 de lei), la fel si executorul judecatoresc, nu-l costa nimic sa solicite incuviintarea executarii silite, insa ramane de vazut daca instanta de executare va admite cererea (in practica au fost situatii cand cererea a fost admisa). Da, contractul poate fi cesionat catre o alta firma de recuperari. Ce se poate face, se poate astepta declansarea executarii silite sau a primului act de executare si se poate invoca, dupa caz, prescrierea dreptului de a obtine executarea silita sau o alta neregularitate procedurala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere Karakarla Karakarla în comunitatea avocatnet.ro 665 AZI Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu ... (vezi toată discuția)
Executat silit apoi cesionat mgyom mgyom Salut, Ar dori un raspuns la o intrebare. Am luat un credit auto in 2008 de la o banca pe care dupa un timp nu l-am mai putut plati din motivul ca am fost ... (vezi toată discuția)
Poprire dupa perimare/prescriere Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Va expun spre analiza urmatoarea situatie si sper sa ma ajutati cu o indrumare: - credit contractat la o banca (ifn) in data de[b] ... (vezi toată discuția)