avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
Imi pot da demisia fara preaviz daca seful a decis sa nu imi plătească bonusul lunar?(exista o nota interna in care se specifica introducerea sistemului de bonusare precum si targetul fiecărui angajat pentru a fi bonusat).
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 16 Iulie 2017
Va puteti da demisia in aceste conditii mentionate de dvs..

Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.


La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , printre care si
cea de a acorda salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.

Daca aceasta obligatie nu a fost indeplinita de catre angajator, atunci salariatul poate demisiona fara preaviz.
Multumesc pentru raspuns, cu o intrebare va mai deranjez, am gasit pe acest forum următorul model de demisie, este obligatoriu sa motivez demisia sau este ok modelul de mai jos,


DOMNULE ADMINISTRATOR

Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria ... nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL, in temeiul art. 81 alin.8 din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca incepand cu data de _____________.

Va multumesc .

_______ ______________________
Potrivit art.81 alin.3 C.mun., nu este obligatorie motivarea demisiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz mai mic RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua. Un salariat doreste sa isi dea demisia, dar cu un preaviz mai mic decat cel mentionat in contract. Angajatorul este de acord. Cu ce articol se va ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Demisie Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Va rog, daca se poate, imi puteti furniza un model de demisie. Daca imi dau astazi 28.06.2016 demisie....sunt obligata sa stau pana la ... (vezi toată discuția)