avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional al contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional al contractului individual de munca

Buna
Lucrez de 1 an si 5 luni in aceeasi firma. Am inceput cu un contract determinat pe 3 luni dupa care mi-a fost prelungit pe o perioada de 6 luni, iar mai apoi a fost prelungit pe perioada nedeterminata. Abia astazi am primut actele aditionale pentru ultimele doua prelungiri ale contractului de munca. Adica la un an dupa prima prelungire si la mai mult de 6 luni de la prelungirea nedeterminata. Saptama trecuta am cerut demisia la zi, dar mi s-a spus ca nu se poate realiza fara preaviz. Cat de legala este munca prestata de mine fara semnarea actelor aditionale pana in acest moment. Si este nevoie de aceasa perioada de preaviz in situatia mea sau se poate anula pe baza faptului ca nu am avut aceste documente semnate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 18 Iulie 2017
1. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.

2. Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie -art.81 C.mun.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

3. Corect ar fi trebuit sa primiti actele la vremea respectiva si nu acum.

Dvs le-ati semnat acum sau le-ati semnat atunci si le-ati primit acum ?
Mulțumesc pentru clarificări.
Actele adiționale le-am abia acum pentru semnare.
In acest caz, inseamna ca dvs ati "muncit la negru", intrucat la expirarea duratei c.i.m. opereaza incetarea de drept a c.i.m. daca nu a fost semnat un act de prelungire a perioadei c.i.m.
În acest caz, îmi pot înceta oricând activitatea la locul de muncă?
Daca in momentul cand a expirat primele 3 luni nu s-a semnat actul additional de prelungire, atunci c.i.m. a incetat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi cristinaluciana cristinaluciana Buna ziua, Vreau sa imi dau demisia la zi,fara preaviz, tin sa mentionez ca sunt angajata pe perioada nedeterminata, incepand din data de 15.03.2016 ( 3 ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)
Demisie contract pe perioada determinata AlexandruGSS AlexandruGSS Am semnat un contract pe o perioada determinata de 3 luni, cu o perioada de proba de 15 zile, iar la clauze se prevede \'perioada de preaviz in cazul demisiei ... (vezi toată discuția)