avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Program prima casa - repunere in plata
Discuție deschisă în Executare silită

Program prima casa - repunere in plata

Buna ziua,

Sora mea a cumparat un apartament prin programul prima casa in 2011, platind ratele lunare pana in luna octombrie 2016, cand a devenit somera.

Din 2016 pana in mai 2017 nu a mai achitat nici o rata , neavand un loc de munca.

Intre timp a reusit sa gaseasca un loc de munca in afara tarii, si incercam sa platim restantele la credit si sa reluam plata lunara a ratelor.

Din pacate, reprezentantii bancii la care a facut imprumutul in cele doua luni, in afara unor balbaieli majore- nu au trimis notificari , nu au un precedent si nu stiu ce sa faca, a durat 2 luni sa obtina un raspuns de la ANAF.

Mai mult, anaful a inceput procedura de executare silita - s-ar parea abia DUPA primirea notificarii de la banca.

Singurul lucru pe care il dorim este achitarea ratelor restante si a eventualelor penalitati si reluarea creditului, pentru a nu pierde apartamentul si banii investiti in el -5 ani de rate.

Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
reandrei, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă cu creditul de nevoi personale garantat cu ipotecă imobiliară după divorț? Liviu Manole Liviu Manole Buna ziua. Ma numesc Liviu.In anul 2007 m-am casatorit iar in 2008 am achizitionat impreuna cu sotia un imprumut de nevoi personale cu ipoteca(garantand cu ... (vezi toată discuția)
Codebitor...ce presupune? aly82na aly82na Buna ziua Sora mea doreste sa isi ia o casa prin programul Prima Casa si vrea ca eu sa fiu codebitor.In ce masura ma va afecta acest lucru daca intr-un an ... (vezi toată discuția)
Executare silita lavitahi lavitahi Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a ... (vezi toată discuția)