avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a primit instiintare ca va fi executat silit.
A incercat sa vorbeasca cu cei de la banca sa plateasca el ratele restante dar banca refuza varianta aceasta. Cei de la banca ii cer sa achite integral creditul sau va fi executat silit.
Valoarea creditului ramas, cu tot cu penalizari, e 45 000 euro iar valoarea reala a casei e aprox. 100 000 euro.
Ce ar putea face in situatia de fata?
Dupa cum am mentionat anterior, unchiul meu poate plati doar ratele restante si pe urma sa plateasca ratele lunar. Nu poate platii toata suma ramasa din credit o data.
Buna ziua
Trebuie sa caute o refinantare adica sa gaseasca o institutie care sa-i imprumute suma necesara achitarii integrale a creditului la banca aceea, urmand ca dupa asta sa plateasca ratele lunar. E destul de dificil insa este posibil.
ar mai exista varianta preluarii creditului de catre unchi -cesiune-ca dupa aceea sa se indrepte unchiul impotriva,, prietenului"'.refinantarea nu stiu ce succes are de vreme ce unchiul nu e titularul creditului ci doar girant.banca e interesata sa recupereze suma nu sa aiba cheile unei case caci nu are ce face cu ea.mergeti si negociati cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite la banci ana93 ana93 va rog ajutati-ma cu un raspuns! am lucrat la o firma care a inceput sa aiba probleme si in mai 2006 mi s-a desfacut contractul de munca prin acordul ... (vezi toată discuția)
Debitor insolvabil leusan leusan un vecin de-al meu in anul 2005 a contractat un imprumut cu ipoteca si a girat cu casa. In anul 2011 acesta si sotia au ramas fara serviciu.Au continuat sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita - societate recuperatoare damaschin damaschin am facut un credit de 15000e la banca nu am mai platit 3 luni ratele a 4 luna am platit restantele adica850 e fara sa platesc luna in curs cind am vrut sa ... (vezi toată discuția)