avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... debitor insolvabil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

debitor insolvabil

un vecin de-al meu in anul 2005 a contractat un imprumut cu ipoteca si a girat cu casa. In anul 2011 acesta si sotia au ramas fara serviciu.Au continuat sa plateasca la banca dar nu au mai avut pentru toata rata si au platit 1/2 din rata sumele difera, dupa cum au avut bani, fiindamindoi in somaj .Bnaca i-a sireesalonat imprumutul. de la 15 ani la 20 de ani. Dar intre timp nu au gasit un loc de muncstabil sau unde a gasit numai el a fost de 700 de lei,avand si un copil in liceu in intretinere.Astfel ca timp de 1 an au platit foarte putin din rata apropae un sfert.

Acum a primit somatie de la banca ca a declarat scadent anticipat sumele restante ,si i-a informat ca acele plati cu sume mai mici virate catre banca nu au contat si nu se adauga.Astfel casuma pe care au contractat-o in 2005 de 25000 Euro acum este tot aceiasi.

Ce pot face in aceasta situatie avand in vedere ca niciunul dintre ei nu au serviciu.
Ce poate face banca ,care sunt urmatorii pasi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:30, 21 Martie 2013
1-Beneficiarii creditului detin varianta sa refinanteze creditul
2-Banca cu scopul legitim de recuperare credit poate demara procedura de executare silita asupra bunurilor in evidenta debitorului
cea mai buna solutie gasit cumparator si vandut cu acordul bancii ca daca o vinde exec. la licitatie.................
Sa-l refinanteze cu ce, @ ynocentta?

Suma este acum de 25000 , dar se va mai mari daca tot asteapta. Ratele neplatite sunt purtatoare de penalitati, degeaba platesc daca nu sunt la zi cu plata, datoria nu scade platitnd doar o parte din rata.
Sa incerce sa gaseasca un client la casa sa vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita lavitahi lavitahi Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a ... (vezi toată discuția)
Girant banca. Popop Popop In 2005 am mers de girant pentru cineva care a luat un imprumut de la banca. Respectivul a platit ratele un timp, dar apoi s-a oprit (nu stiu cand a platit ... (vezi toată discuția)
Contract de credit fara garantii bobynou bobynou buna seara, am contractat in 2008 un credit de nevoi personale fara garantie. La data respectiva am avut un venit destul de marisor. Din 2010 venitul s-a redus ... (vezi toată discuția)