avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant banca.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant banca.

In 2005 am mers de girant pentru cineva care a luat un imprumut de la banca. Respectivul a platit ratele un timp, dar apoi s-a oprit (nu stiu cand a platit ultima rata). Banca apelat la o firma de recuperare care apreluat datoria. Firma de recuperare a inceput sa trimita scrisori persoanei care a luat creditul, dar aceasta nu a facut nimic. Din februarie am inceput sa primesc si eu asemenea scrisori. Suma este destul de mare (aprox. 14000 RON), si nu imi convine sa platesc pentru altii. Ce pot sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Popop , utilizator 11:32, 23 Martie 2010
Puteti in primul rand sa discutati cu persoana care a luat acel credit si pentru care dvs ati girat!
In rest nu prea aveti ce sa faceti decat sa speratri ca debitorul isi va plati datoria. In caz contrar cei de la firma de recuperare creante se vor indrepta catre dvs sperand sa gaseasca bunuri sau sume de bani in conturile dvs pe care sa le poata executa!
Am vorbit cu persoana in cauza. Dar spune ca a discutat el cu nu-stiu-cine de la banca si ei i-au spus ca firma de recuperare nu are ce sa-i faca daca nu a girat imprumutul cu diverse bunuri materiale. Asa ca, tare mi-e, ca n-o sa faca nimic. Eu nu am pe numele meu nici bunuri, nici conturi, doar salariul. Debitorul insa are. In cazul asta nu il executa silit pe el? Pot sa imi traga din salar o anumita suma de bani? Sau, mai tarziu, cand voi vrea sa fac un imprumut, voia apare ca rau platnic in baza aceea centrala de date? Sau, in cazul in care debitorul vrea sa isi plateasca datoria se poate negocia un sistem de rate cu firma de recuperare? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca monafuflorina monafuflorina prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar ... (vezi toată discuția)