avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu banca
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu banca

prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar creditul este pe numele lui.dar s-a facut fals in acte deoarece el nu lucra cu carte de munca la vremea respectiva.el acum nu mai poate face alt credit iar sefa respectiva nu plateste la timp bancasau mai plateste deloc pentru ca vin tot timpul facturi si suna cei de la banca.ce se intampla daca inceteaza sa mai plateasca banca?mai are de platit inca 5 ani cred.dar eu vreau sa stiu daca pateste prietenul meu ceva daca ea nu mai plateste.daca se ajunge in tribunal poate sa o faca si pe ea vinovata???stiu ca nu a facut bine ce a facut dar el zice ca fiind fals in acte nu poate sa-i faca nimic lui.Ea este si una dintre giranti.este patroana de pensiune.astept raspuns cat mai repede,va rog.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:06, 25 Octombrie 2010
Deoarece prietenul dvs figureaza in evidentele bancii drept titularul imprumutului,in situatia in care inceteaza platile ratelor,banca cu scopul legitim de recuperare integrala imprumut ,va demara procedura legala de recuperare care poate conduce la executarea silita asupra bunurilor mobile/imobile /conturi bancare sau chiar sumele cu titlu de retributie, pana la concurenta debitului datorat
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Daca prietenul dvs. nu are nici o dovada ca banii au fost "imprumutati"-de fapt- de catre "sefa lui de atunci", exista mai multe variante posibile, daca dezvoltam teoria, printre altele: varianta favorabila debitorului-aceea in care girantul ar putea sa fie executat silit, precum si varianta defavorabila debitorului-girantul, ulterior, ar putea sa se indrepte impotriva debitorului pentru a-si recupera creanta.

Ar fi necesar ca sa existe un inscris intre debitor si girant din care sa reiasa faptul ca debitorul a imprumutat de la banca acea suma pentru girant, acesta fiind in realitate persoana care a beneficiat de imprumut.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut andreea0710 andreea0710 Acum 2 ani si jumatate am facut un credit pe numele meu pentru o alta persoana care era seful meu in acea perioada. Este vorba de o suma de 30.000 euro, ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit BabSi BabSi As dori sa aflu daca pentru neachitarea unui credit de nevoi personale, fara garantie, imprumutantului, care este angajat permanent si are un venit salarial ... (vezi toată discuția)