avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut

Acum 2 ani si jumatate am facut un credit pe numele meu pentru o alta persoana care era seful meu in acea perioada. Este vorba de o suma de 30.000 euro, inafara de mine fiind si alti colegi care au facut acelasi lucru. In momentul in care i-am dat suma de bani, am facut la notar doar o declaratie de autenticitate a semnaturilor prin care seful meu recunoastea primirea sumei de bani.Intelegerea noastra a fost ca el sa plateasca ratele la banca pana in momentul restituirii intregii sume de bani, adica pe o peroada de 3 luni de zile. Problema este ca nu a restituit suma intreaga in 3 luni la banca ci a continuat sa plateasca ratele pana la un an de cand creditul a fost efectuat. De atunci nu mai plateste eu ajungand in situatia de a fi executata silit de banca. Ce pot sa -i fac??? este o persoana care a fost cercetata de dna pentru trafic de influenza in forma continuata, are in prezent 3 procese de acest gen !ma gandisem sa-i depun plangere atat pentru suma de bani cu atat mai mult cu cat contractele de munca cu care s-a cerut creditul sunt un fals facut de el! astept sugestii!!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 11 Aprilie 2011
Buna ziua, din pacate, nu prea aveti alta varianta decat o plangere penala impotriva respectivului cetatean. Ceea ce ati facut la notariat nu cred ca veti putea folosi decat intr-o foarte mica masura, ideal era daca l-ati fi pus drept girant in contractul de imprumut.
Daca era vorba de un contract de imprumut autentificat, atunci alta era treaba.
Cunosc asemenea "specimene", din pacate Romania este plina de ei. Sunt sigur ca nu are niciun bun pe numele sau...
contractul o fi falsificat de el, dar de fals, v-ati folosit dvs pt obtinerea acelui credit.
mergeti la un avocat cu actele ce le-a semnat seful dvs, poate exista sansa sa-l actionati in judecata (pe el sau firma lui , daca ati imprumutat persoana fizca sau juridica)pt suma de bani. chiar daca o actiune in judecata ar fi posibila, ramane de vazut daca aveti de unde recupera

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzata fara probe ? ContSters466708 ContSters466708 Buna seara, Lucrez in cadrul unei institutii bancare si in urma cu 2-3 luni au inceput sa vina multi oameni in grup ca sa zic asa pentru credit. Eu am functia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca monafuflorina monafuflorina prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar ... (vezi toată discuția)
Se poate anula contractul de imprumut bancar? mariandorel mariandorel 1. În luna iulie 2007 am fost \"convins\" de către şeful meu să fac un împrumut la bancă pentru el. 2. Soţia acestuia lucra la banca şi a facilitat ... (vezi toată discuția)