avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi acuzata fara probe ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi acuzata fara probe ?

Buna seara,
Lucrez in cadrul unei institutii bancare si in urma cu 2-3 luni au inceput sa vina multi oameni in grup ca sa zic asa pentru credit. Eu am functia de operator ghiseu, am preluat actele pentru imprumut si le-am predat mai departe catre superiori pentru a verifica daca oamenii se incadreaza pentru credit. Tin sa mentionez ca aceste persoane erau majoritatea de etnie roma. In proportie de 90% au fost aprobate creditele urmand ca eu sa intocmesc actele si sa chem titularii si girantii sa semneze. Viramentul baniilor s-a efectuat in conturi IBAN deschise de ei la alte banci,nu la a noastra, iar dupa aceasta nimeni nu a mai venit sa plateasca. Cand li s-au trimis somatii acasa unii erau fugiti din tara, iar unii giranti sustin ca au fost obligati sa semneze de o anumita persoana sau ca ei nu au loc de munca, la momentul respectiv aducandu-mi adeverinte de venit, care se pare ca ar fi fost falsificate; au fost "linistiti" de catre titularii de imprumut pentru ca li s-a spus ca si daca ei nu platesc nu vor fi executati silit pentru ca eu as primi o anumita suma de bani din credit, total neadevarat. Altii sustin ca nu au semnat nimca, total fals din nou. Nu am incheiat niciun contract fara ca toata lumea sa fie prezenta.
Problema e ca la sediu sunt doar eu si sunt cuvintele mele impotriva cuvintelor lor. Sefii sunt de partea mea si stiu ca eu doar mi-am facut treaba si in mod corect.
Chiar nu am facut nimic gresit si toate aceste acuzatii sunt false si zic eu motive ca sa nu plateasca. Cu toate acestea, este posibil ca eu sa fiu acuzata de ceva ?
Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti probleme in justititie ar fi bine sa va angajati avocat deoarece avocatul este specializat sa apere oamenii.
Se vor face expertize si se vor administra probe.
Sa nu fie vorba de persoane cu identitati false...
Sunt multe variante pe astfel de cazuri din cate cunosc eu.
Banca o sa sesizeze organele de up daca spuneti ca exista adeverinte de venit falsificate. Se va deschide un dosar penal si se vor face cercetari.
au fost "linistiti" de catre titularii de imprumut pentru ca li s-a spus ca si daca ei nu platesc nu vor fi executati silit pentru ca eu as primi o anumita suma de bani din credit, total neadevarat.

De unde aveti aceste informatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunã ziua - credit cu acte false pentru girant ethel ethel Sunt nedumerită, ca de obicei. Compania la care sunt angajată, are o dnă care lucrează la personal, aceasta având, desigur, acces nelimitat la datele ... (vezi toată discuția)
Somatie girant de la societate recuperari creante ifti1967 ifti1967 O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS ... (vezi toată discuția)
Titular credit care nu a platit banca niciodata timp de 12 luni si girant obligat sa plateasca suma pentru acest titular danielarusu danielarusu Buna ziua! Vă supun atenţiei un caz al colegelor mele: Situaţia este următoarea : În urma cu un an una dintre colege a rugat+o pe alta sa o gireze ... (vezi toată discuția)