avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bunã ziua - credit cu acte false pentru girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bunã ziua - credit cu acte false pentru girant

Sunt nedumerită, ca de obicei.

Compania la care sunt angajată, are o dnă care lucrează la personal, aceasta având, desigur, acces nelimitat la datele noastre personale.

Această dnă își face un împrumut. Ajunge în imposibilitatea de a-și putea plăti ratele. Un coleg de al meu se trezește cu o somație de plată în valoare de 1.200,00 lei, deoarece, cică, ar fi girantul acestei dne.
Colegul meu îi cere lămuriri dnei, deoarece el nu s-a angajat de a-i fi girant.Dna îi spune că a fost nevoită de a face acel împrumut, totodată luându-și angajamentul față de colegul meu cum că până în dec. a. c. își va plăti datoria rămasă, ea plătind acea sumă de 1.200 de lei, rugându-l pe colegul meu de a nu spune nimănui de acest incident.

Normal, am aflat cu toții de acest lucru.
Acea dnă a falsificat semnătura contabilului șef, cât și al șefului de secție, iar în adeverința de salarizare al colegului a trecut un salariu mult mai mare decât îl are în realitate.

Mă întreb, cum se poate că am aflat cu toții de această să zic așa, manevră a acestei doamne, mai puțin șeful de secție.

I-am spus băiatului că dacă nu ia măsuri împotriva acestei dne, oricare dintre noi ne putem trezi ”girantul” acesteia, în condițiile în care mai are cel puțin un împrumut de care știm noi; și, desigur, are acces la datele noastre personale.

Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
ethel, utilizator
greselile de orice tip, faptele fara intentie, ar trebui iertate. Ce a facut dansa.. nu e de iertat, astea nu sunt greseli si nu e de inteles ce a facut. As face plangere penala .
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Bârfele spun că acea dnă are o groază de datorii. Fiind disperată, oricând ne putem trezi ca fiind ”giranții” dumneaei.

Băiatul, ”girantul”, fusese sfătuit de părinții săi să nu facă rău acestei dne.
Se va consola ca face astfel altora un bine :)
Am încercat să mă pun în situația acelui coleg. Am ajuns la concluzia că dacă eram eu în locul său, trebuia/eram nevoită să-i fac ”rău” acelei dne. Sper să nu ajung în acea situație.
Ca sa fie girant trebuie sa semneze.
Doar daca s-a falsificat semnatura se poate asa ceva ceea ce este greu de crezut.
Inseamna ca cei de la banca au fost complici.

Alte discuții în legătură

Înșelătorie? ethel ethel Bună seara, Într-un topic vă povesteam despre doamna de la resurse umane care a împrumutat o sumă, punându-l girant pe colegul nostru, fără știrea ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu a functionarului bancar Iuliana Preda Iuliana Preda Buna, Am o speta: In cazul unui imprumut bancar, daca semnatura girantului intr-un contract de credit a fost falsificata se poate angaja si raspunderea ... (vezi toată discuția)
Imprumut andreea0710 andreea0710 Acum 2 ani si jumatate am facut un credit pe numele meu pentru o alta persoana care era seful meu in acea perioada. Este vorba de o suma de 30.000 euro, ... (vezi toată discuția)