avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neglijenta in serviciu a functionarului bancar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neglijenta in serviciu a functionarului bancar

Buna,
Am o speta:
In cazul unui imprumut bancar, daca semnatura girantului intr-un contract de credit a fost falsificata se poate angaja si raspunderea bancii? Care sunt consecintele atat in privinta debitorului cat si a bancii?
Cel mai recent răspuns: ContSters39230 , utilizator 21:57, 28 Iulie 2007
banca (sau lucratorul bancar care a lucrat la dosarul de credit) are cunostinta despre acest fals?
daca nu....
banaca/functionarul bancar este angajata ca responsabilitate doar in privinta bonitatii girantului-codebitor si al verificarii identitatii acestuia in momentul incheierii/semnarii contract credit. cum si cine putea sa falksifice semnatura girantului, daca nu chiar girantul, ceea ce conduce la absurd. putea fi eventual falsificata insasi identitatea acestuia prin substituire de persoana , caz in care,,,well...se complica. si in care caz nu mai este neglijenta in serviciu a functionarului bancar, ci complicitatea acestuia legat de fals, uz si ..restul. impreuna cu restul grupului implicat:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in semnatura si act si documente false irisddd irisddd Buna ziua, Fiul matusii mele a facut mai multe \"inselaciuni\", insa una dintre ele ma intereseaza in mod deosebit, intrucat m-a implicat si pe mine. La data ... (vezi toată discuția)
Credit cu acte false DontuSorin DontuSorin Buna ziua. Am o urgenta problema.Fratele meu lucreaza la mine la firma,mi-a cerut fisa fiscala si o adeverinta de salariu pt credit,le-am dat iar apoi el le-a ... (vezi toată discuția)
Elemente constitutive ale infractiunii de fals si uz de fals? arinaioana arinaioana Buna ziua, Doresc sa stiu daca completarea cu anumite date a unui contract de imprumut,de catre creditor, ulterioara semnarii acestuia de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)