avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in semnatura si act si documente false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in semnatura si act si documente false

Buna ziua,
Fiul matusii mele a facut mai multe "inselaciuni", insa una dintre ele ma intereseaza in mod deosebit, intrucat m-a implicat si pe mine. La data respectiva era casatorit cu sotia sa si a vrut sa faca un credit pentru cumpararea unei case, insa sotia sa nu a fost de acord cu acest lucru. El a venit la mine si m-a rugat sa-l ajut sa-l insotesc la un notariat si sa ma dau drept sotia sa. Am mers cu el si am semnat in locul sotiei sale.Au cerut sa le dau un act de identitate, moment in care varul meu a scos un buletin si l-a inmanat secretarei, ulterior am vazut ca era un buletin in care aparea o poza cu mine, dar erau datele sotiei varului....nu stiu ce a fost in capul meu, dar am mers mai departe in aceasta sarada, am semnat toate acele documente, precum si cele date de cei de la banca.Imi recunosc partea la vina doar in limitele mentionate mai sus, nu am beneficiat de nimic. La ce urmari sa ma astept dupa efectuarea urmaririi penale?
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
irisddd, utilizator
Sfat: Nu mergeti fara un avocat la politie si procuratura. Indiferent daca ati beneficiat de ceva sau nu tot complice sunteti.
Succes.
av.M.Hornea
Va multumesc pt. raspuns, imi cer scuze ca am scris atat de mult, dar mi se pare important sa fie cat mai explicita situatia.
procmarci a scris:

Daca dv. aveţi timp de scris, noi nu avem mult timp de citit şi de răspuns.
Mai pe scurt.


Cu toata "simtirea" de care ati dat dovada , conform Regulamentului , nu sunteti obligat sa raspundeti sau sa cititi mesajul , si de asemenea nici sa apostrofati . Daca nu aveti timp de raspunsuri/citit , nu cred ca avea rost sa postati aiurea . Activitatea pe forum este benevola .
Fac apel in acest sens administratorilor/moderatorilor sa ia masurile pt astfel de postari care observ ca abunda , iar cei care au probleme si apeleaza la sfaturile acestui site , nu apeleaza de dragul de a posta , ci pt a primi un raspuns si astfel vor sa se faca bine intelesi .
Daca nu va caracterizeaza altruismul si rabdarea , cu siguranta nu trebuie sa fiti ironic , doar de dragul de a posta .


@irisddd

Nu conteaza ca nu ati avut niciun beneficiu in urma semnarii fara drept a acelui contract , urmarirea penala continua .
Cu siguranta conduita dvs sincera conteaza in cercetarea imprejurarilor savarsirii faptei .
Se impune sa fiti asistata de un aparator in cursul audierilor .
Cat despre presupunerea de a fi sub influenta unor substante , nu prea vad cum ati putea demonstra acest fapt . Depinde si de durata de timp trecuta de la data respectiva si pana in prezent .Insa daca ati fost constienta de ceea ce faceti , sanse de scapare nu sunt .
Ar fi o sansa daca sotia varului nu ar contesta semnatura dvs data in locul ei, altfel este un concurs de infractiuni, v-ati asumat o identitate falsa, uz de fals prin folosirea cartii de identitate false, complicitate la uz de fals, e problema mare cat casa.
Cand ati mers la notariat v-a spus pt ce mergeti? ce acte urmeaza sa semnati ? Ati avut cunostinta de continutul acestora inainte sau dupa ce le-ati semnat? V-a spus ca urmeaza sa faceti o "smecherie"? sau v-a spus niste baliverne care le-ati luat de bune? Va trebuie un avocat si mai sfatuiti-va cu el.
Ati savarsit,mai multe infractiuni,aflate in concurs real,conf art.33 lit a c.pen.
1.fals in inscrisuri sub semnatura privata(art.290 c.pen),sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda
2.fals in declaratii(art.292 c.pen) sanctionabila cu aceiasi pedeapsa ca infractiunea de fals in inscrisuri,de mai sus(3 luni la 2 ani sau cu amenda)
3.fals privind identitatea(art.293 c.pen),sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani
4.inselaciune(art.215 al.1 c.pen)sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani

Parerea mea este sa va faceti cele mai bune aparari,dar credibile,nu de genul celor invocate mai sus,cu "influenta unor substante",sa angajati un avocat bun,daca aveti posibilitati, pentru a stabili o strategie comuna de aparare care sa duca la aplicarea unei pedepse cat mai mici,daca se poate ,desi este foarte greu,cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Nu dat declaratii la politie fara avocat.

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)