avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit

As dori sa aflu daca pentru neachitarea unui credit de nevoi personale, fara garantie, imprumutantului, care este angajat permanent si are un venit salarial permanent, i se pune doar poprire pe 1/3 din venitul net, sau i se ecexuta silit si bunurile aflate in proprietate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:19, 17 Iunie 2012
In principiu ar exista numai poprirea pe 1/3. Dar depinde si de contractul de imprumut daca exista clauze de executare silita a bunurilor proprii.
In contractul de imprumut sunt trecute modalitatile de recuperare a creditului neachitat. Este posibil ca executarea unor bunuri personale sa fie mentionata in contractul de imprumut. In general bancile sunt foarte meticuloase atunci cand este vorba de interesele bancii, mai putin meticuloase cu drepturile clientului bancii.
Multam de raspuns. Nu exista nicio astfel de clauza in contract.
" 6. Rambursarea creditului

6.9 - Daca imprumutantul nu plateste la scadenta ratele si dobanzile aferente creditului acordat sau nu respecta vreuna din clauzele si obligatiile prevazute in prezentul contract, creditul poate fi declarat scadent anticipat, Banca fiind in drept sa solicite de indata rambursarea acestuia si a dobanzilor si sa procedeze la recuperarea creantelor sale prin orice mijloace prevazute de lege, inclusiv prin debitarea conturilor curente in lei sau valuta si a eventualelor depozite constituite la ...(Banca) ale imprumutatului, sau prin recuperarea acestor creante de la co-imprumutati si giranti. (nu exista co-imprumutanti si giranti)
In cazul in care creditul este declarat scadent anticipat, Imprumutatul si Co-imprumutatii vor ramane responsabili fata de Banca pentru toate consecintele financiare directe sau indirecte care decurg din declararea exigibilitatii anticipate a acestuia, platind Bancii creditul si dobanzile aferente pana la rambursarea integrala a datoriei. Daca Banca nu exercita acest drept sau orice alt drept conferit de prezentul contract de credit sau de lege, aceasta nu constituie o renuntare a Bancii la drepturile sale. "

Acesta este singurul paragraf cu referire la recuperarea creantelor de catre banca, stipulat in contract.
terminati cu dezinformarile. Se poate executa orice bun din patrimoniul debitorului asa ca nu va lasati dusi cu vorba. Platiti ce aveti de platit pt. ca dupa aceea ajungeti la altele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar neplatit, consecinte ioio1235 ioio1235 Buna ziua, Intrebarea mea are legatura cu un credit bancar. Lunar, banii pentru rata sunt retrasi de catre banca direct de pe cardul de salariu. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)
Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)