avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Blocarea posturilor in administratia publica locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Blocarea posturilor in administratia publica locala

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca SI posturile care vizeaza personalul contractual din administratia publica locala intra sub efectul viitoarei Ordonante care are ca obiect blocarea posturilor pana la sfarsitul anului 2017, intrucat informatiile pe care le detin din sursele mass-media se contrazic.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:41, 19 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se blocheaza posturile la nivel central, dar de locale nu am auzit nimic, inca.
Potrivit proiectului de OUG :
Art. 7 - (1) De la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice prevăzute la art. 1 alin. (1), indiferent de modul de finanţare a acestora, cu următoarele excepții:
a) înalţii funcţionari publici;
b) posturile vacante din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice nou-înfiinţate, potrivit legii;
c) personalul de specialitate din cadrul instituțiilor și autorităților publice care au ca obiect de activitate gestionarea asistenței financiare comunitare acordate României de către Uniunea Europeană;
d) personalul care desfășoară activități aferente Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023;
e) posturile unice, ale căror atribuţii specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice;
f) posturile diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe;
g) posturile temporar vacante;
h) funcţiile publice de conducere generale și specifice, funcţiile publice de conducere cu statut special şi posturile militare de conducere;
i) posturile din cadrul aparatului sistemului judiciar;
j) personalul încadrat la cancelaria prefectului.
(2) Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor, publicate în Monitorul Oficial al României, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe pot fi ocupate în condiţiile legii.
(3) Ocuparea posturilor vacante prevăzute la alin. (1) lit. a) - i) se realizează cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.
(4) Prin derogare de la prevederile alin. (1), prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, se pot organiza concursuri și pentru ocuparea altor posturi decât cele prevăzute la alin. (1) lit. a) - i), cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.
Buna ziua,
Legea am citit-o si eu, dar concret ce imi puteti spune ?! Tocmai ce spuneam ca sursele mass-media se contrazic !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanţa, în forma în care a fost în dezbatere publică, nu vizează administraţia publică locală.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari marius ria marius ria In ce conditii se poate ocupa un post vacant in administratia publica locala, in anul 2018? (vezi toată discuția)
Blocare posturi bugetari 2018 maria isabela maria isabela Se mai pot face angajari in anul 2018 in cadrul unei primarii? (vezi toată discuția)
Aplicarea prevederilor oug 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene vio constantin vio constantin Se aplica prevederilor OUG 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene si ... (vezi toată discuția)