Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
In data de 9 iulie ac, am trimis un sms catre medicul de familie al fetitei rugand sa imi spuna cum sa o tratez pe cea mica deoarece avea temperatura mare. Raspunsul a venit dupa 2 ore, timp in care am ajuns la camera de garda la spital, fiind disperata ca nu stiam ce sa fac sa ii scada febra copilului (1a3l).
Din cauza panicii si a disperarii cand am vazut ca dr imi raspunde abia dupa 2 ore, cand eram deja la spital, i-am raspuns "obraznic" prin sms. Ulterior mi-a comunicat ca, citez - am" termen de 5 zile sa imi caut alt medic de familie sau in caz contrar voi raspunde in fata legii pentru injurii nefondate la adresa personalului medical"......Au mai urmat sms-uri cu jigniri din partea mea catre aceasta dr......peste noapte am realizat greseala iar a doua zi i-am dat un sms cu scuze si rugamintea de a-mi intelege disperarea si panica de a nu stii ce sa ii fac copilului.
Aseara am primit un telefon de la clinica unde activeaza dr, in care mi s-a comunicat sa ma duc sa iau fisa copilului si sa imi caut un avocat pentru calomnie!!!!
Intrebarea mea este ma poate da in judecata? Si daca da, ce mi se poate intampla?
Cum as putea remedia aceasta situatie fara sa ajungem in instanta?
Multumesc!
Nu stiu exact unde sa incadrez aceasta speta, poate ma ajutati......
Multumesc pentru raspuns, dle avocat!
Ma poate chema in instanta in baza unor sms-uri, cum ar decurge situatia?
Chiar nu am vrut sa se ajunga aici.
Intre timp am inscris copilul la alt dr de fam ca sa nu mai deranjez.
Daca se simte prejudiciata se poate adresa instantei civile pentru a constata incalcarea drepturilor nepatrimoniale si pentru solicitarea unor daune morale.
Curiozitate
bbird
Am trimis zilele trecute un mesaj pe reteaua de socializare facebook, doar ca am gresit persoana. Mesajul era adresat unei persoane cu care trebuia sa ajung la ... (vezi toată discuția)