avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
In data de 9 iulie ac, am trimis un sms catre medicul de familie al fetitei rugand sa imi spuna cum sa o tratez pe cea mica deoarece avea temperatura mare. Raspunsul a venit dupa 2 ore, timp in care am ajuns la camera de garda la spital, fiind disperata ca nu stiam ce sa fac sa ii scada febra copilului (1a3l).
Din cauza panicii si a disperarii cand am vazut ca dr imi raspunde abia dupa 2 ore, cand eram deja la spital, i-am raspuns "obraznic" prin sms. Ulterior mi-a comunicat ca, citez - am" termen de 5 zile sa imi caut alt medic de familie sau in caz contrar voi raspunde in fata legii pentru injurii nefondate la adresa personalului medical"......Au mai urmat sms-uri cu jigniri din partea mea catre aceasta dr......peste noapte am realizat greseala iar a doua zi i-am dat un sms cu scuze si rugamintea de a-mi intelege disperarea si panica de a nu stii ce sa ii fac copilului.
Aseara am primit un telefon de la clinica unde activeaza dr, in care mi s-a comunicat sa ma duc sa iau fisa copilului si sa imi caut un avocat pentru calomnie!!!!
Intrebarea mea este ma poate da in judecata? Si daca da, ce mi se poate intampla?
Cum as putea remedia aceasta situatie fara sa ajungem in instanta?
Multumesc!

Nu stiu exact unde sa incadrez aceasta speta, poate ma ajutati......
Cel mai recent răspuns: mamimanuma , utilizator 22:02, 19 Iulie 2017
Calomina nu mai este fapta penala,cel mult,va poate actiona pe cale civila.
Multumesc pentru raspuns, dle avocat!
Ma poate chema in instanta in baza unor sms-uri, cum ar decurge situatia?
Chiar nu am vrut sa se ajunga aici.
Intre timp am inscris copilul la alt dr de fam ca sa nu mai deranjez.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rectificare:calomnia
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se simte prejudiciata se poate adresa instantei civile pentru a constata incalcarea drepturilor nepatrimoniale si pentru solicitarea unor daune morale.
Multumesc, se iau in considerare si sms-urile cu scuzele?

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in cazul acesta? cine minte? copilul meu este... MaraToaderia20 MaraToaderia20 Ce se poate face in cazul acesta? Cine minte? Copilul meu este diagnosticat cu autism si face ore de terapie la centrul specializat din oras. Sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu o saptamana, la o clinica stomatologica ... 10222121880328385 10222121880328385 Buna ziua! In urma cu o saptamana, la o clinica stomatologica privata, copilului meu i-a fost extrasa o masea de lapte, la baza careia se afla o infectie. Nu ... (vezi toată discuția)
Curiozitate bbird bbird Am trimis zilele trecute un mesaj pe reteaua de socializare facebook, doar ca am gresit persoana. Mesajul era adresat unei persoane cu care trebuia sa ajung la ... (vezi toată discuția)