avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In urma cu o saptamana, la o clinica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In urma cu o saptamana, la o clinica stomatologica ...

Buna ziua! In urma cu o saptamana, la o clinica stomatologica privata, copilului meu i-a fost extrasa o masea de lapte, la baza careia se afla o infectie. Nu ni s-a recomandat tratament cu antibiotic, post extractie, nici inainte. La 3 ore dupa aceasta operatiune, starea copilului s-a degradat brusc, copilul a inceput sa aiba frisoane puternice si temperatura sa ii creasca. Am sunat la salvare, ce ne-a transportat la urgente, urmand ca noi sa ramanem apoi internati in spital, timp de 1 saptamana, cu antibiotic intravenos, deoarece copilul avea infectie in sange. Medicul din urgente a fost stupefiat cand i-am comunicat ca dr nu a stiut greutatea copilului, pentru a sti doza corecta de anestezic si nici nu ne-a recomandat tratament cu antibiotic, post extractie.
Am sunat la clinica privata, in timp ce eram in spital si medicul nu considera ca era necesar tratament cu antibiotic, nu crede ca este vina ei pentru infectia copilului, ca nu avea cum sa ajunga infectia in sange. Mentionez ca timp de o saptamana i s-au facut mai multe investigatii minorului, pentru a elimina orice alta cauza ce ar fi putut provoca infectia si nu au gasit alta sursa de infectie.

Intrebare:
Credeti ca este necesara actionarea in judecata a clinicii sau a medicului, in aceasta situatie, deoarece multi ma indeamna sa fac asta, pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete in viitor.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: 10222121880328385 , utilizator 19:40, 25 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Puteti, in prima faza, sa va adresati cu o plngere Colegiului Medicilor Stomatologi.
La plangere atasati si o copie a biletului de iesire din spital cu cel mic.
Plângerea nu va ajuta cu.nimic este o procedura care nu este obligatorie si care Va face să pierdeți foarte mult timp.Se pare ca un nr infim de astfel de sesizări au fost soluționate în favoarea petentilor atât de către Colegiul Medicilor cat si de către Colegiul Medicilor Stomatologi.Blindati-va cu acte medicale ,dacă este posibil si alte opinii medicale si contactați un av pt a analiza ce variante aveti.(penal sau civil)
Va multumesc tare mult pentru sfaturi!
Voi lua legatura cu un avocat.
Pe biletul de iesire din spital este mentionat " infectie bacteriana nespecificata", dar am un bilet de trimitere de la cabinetul de stomatologie al spitalului, unde, ca diagnostic prezumtiv este " infectie post- extractionala". In rest, s-au cam ferit sa scrie negru pe alb, cauza infectiei, desi au investigat si l-au controlat din cap pana in picioare si nu au gasit alta cauza .
Seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stomatologie. vasilefoca vasilefoca Buna seara. Am și eu o problema. 2 zile în urma am trecut pe la un cabinet stomatologic pentru o extracție de măsea. Am întrat sa întreb dacă îmi ... (vezi toată discuția)
caz malpraxis sau nu ? pe scurt situatia mea este asa : undeva ... Shadowish Shadowish Buna ziua comunitate , Pe scurt situatia mea este asa : undeva pe finele lunii noiembrie am fost la ginecologie la o clinica pentru un consult si o ... (vezi toată discuția)
Infectie intraspitaliceasca si suprainfectie in spital privat tom_bog tom_bog Buna ziua, As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu o situatie petrecuta recent intr-un spital privat. Am internat copilul cu o viroza si dupa ... (vezi toată discuția)