avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Infectie intraspitaliceasca si suprainfectie in spital ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Infectie intraspitaliceasca si suprainfectie in spital privat

Buna ziua,

As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu o situatie petrecuta recent intr-un spital privat.
Am internat copilul cu o viroza si dupa externare m-au contactat si mi-au spus ca din ultimele analize reiese ca bebelusul are stafilococul auriu in sange. Au urmat momente grele, investigatii invazive si periculoase, schema de tratament cu multe antibiotice si in cele din urma am pus copilul pe picioare intr-un spital de stat.
Cei de la privat au recunoscut ca la ei s-a produs infectarea dar spun ca intr-o statistica mondiala asa ceva e normal si nu poate fi prevenit. Mi-au propus o intelegere si as dori sa stiu ce pot face daca nu sunt de acord.
Cum le pot cere asigurarea spitalului/medicului pentru astfel de cazuri, ce daune morale si care este procedura pentru calcularea lor, cum ma asigur ca pe viitor ei vor plati in cazul in care vor exista repercusiuni ale acestei infectari (de exemplu: daca copilul devine imun la antibioticele luate sau daca artrita dezvoltata la umar va reaparea mai tarziu)?
Care este pozitia instantelor in cazurile de infectii luate din spital?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tom_bog , utilizator 14:14, 14 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Slava Domnului, in momentul de fata copilul este bine. Dar chinurile prin care a trecut si stresul pe care ni l-a produs noua parintilor acest episod, nu e usor de uitat, nici de povestit. Exista toate documentele medicale care demonstreaza ca acest copil a fost in stare grava. Nu a ramas cu sechele(sper ca nu sunt afectiuni ascuze), dar cred ca e normal ca cei vinovati pt infectare sa plateasca. Doar dupa ce sunt sanctinati se vor stradui sa se ingrijeasca mai bine. Daca nu li se intampla nimic, nu vor imbunatati nimic.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)
Proces cu un spital parinterazbunator parinterazbunator Am un copil intr-unul dintre spitalele din Romania. Nu are importanta cine sunt, sau unde (in ce spital) sunt. Am insa nevoie mare de ajutor, si am recurs la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste pentru raul facut? aditza38 aditza38 am nascut pe data de 19 ianuarie un baietel de 3 kg,sanatos.cand m-am intors acasa de la maternitate am observat ca are o umflatura in zona inghinala la ... (vezi toată discuția)