Buna ziua,am un copil de 14 ani caruia trebuie sa i fac buletinul.Sunt divortata iar in sentita de divort (custodie comuna) e stipulat faptul ca in termen de 6 luni trebuie sa fac un act prin care stabilim domiciliul minorului, care la acea data era tot la domiciliul actual(al tatalui),mentionez ca sunt plecata din tara.
Nu am facut acel act pentru ca nu l am considerat necesar, minorul ramanand la acelasi domiciliu.Cand am fost in tara in februarie anul curent ,am intrebat la evidenta populatiei daca inafara de sentinta mai trebuie ceva(procura) pentru eliberarea buletinului minorului si dupa ce s au uitat pe sentinta a zis ca nu...doar o copie de buletin (al meu_).
Azi cand fostul sot s a dus sa depuna actele i au cerut acel act pe care l am mentionat mai sus.
Intrebarea mea pentru dvs este ce pot face in acest caz.
Va multumesc anticipat!
Faceti acel act. Fie împreuna cu sotul dv prin care stabiliti de comun acord ca domiciliul minorului sa fie la sotul dv., sau dati dv o declaratie prin care sunteti de acord ca domiciliul minorului sa fie la adresa sotului (....) . Il puteti face fie prin avocat, prin mediator sau prin notar. Chiar daca nu sunteti in tara, poate fi redactat, semnat si trimis prin posta rapida.
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu am auzit de o astfel de sentinta, dar o solutie ar fi aceea de a va duce impreuna la ghiseu si a declara dvs. in fata lucratorului de la evidenta ca sunteti de acord ca domiciliul copilului sa fie la tata. Autoritatea parinteasca o aveti ambii parinti sau doar dvs? ori nici cu privire la acest aspect nu s-a pronuntat instanta? Daca nu sunteti in tara puteti da declaratia la ambasada/consulat. Daca puteti veni in tara dati o declaratie la orice notar.
.... scuze nu mi-am dat seama dar la 14 ani intervine capacitatea de exercitiu restransa a minorului, Art. 14 NCC. Din punctul meu de vedere nu ar mai fi nevoie de stabilirea domiciliului ci doar de incuviintarea parintilor pentru stabilirea domiciliului. (2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exercitiu restransa se incheie de catre acesta, cu incuviintarea parintilor sau dupa caz, atutorelui, ian cazurile prevazute de lege, si cu autorizarea instantei de tutela. Incuviintarea sau autorizarea poate fi data, cel tarziu in momentul incheiierii actului.
...ar trebuii sa poata face buletinul fara probleme.