avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din locuinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din locuinta

Buna ziua. Mi-a fost spart apartamentul si am sesizat politia . Au venit au constatat, au luat probe si au plecat . Si de 2 ani nu am fost chemat la politie niciodata. Am fost in audienta la seful politiei din orasul din care sunt, acesta ma trimis la seful departamentului de la furturi din locuinta. Acesta a zis ca va vorbi cu politistul care se ocupa de ancheta, dar ......minune ......tot nimic. Tin sa va precizez ca am aflat cine sunt faptuitorii, stiu de unde au facut rost de cheie ( chei speciala din ceva folie de aluminiu , nu stiu exact cum se numeste) si cum au actionat . In plus am un vecin care mi-a zis ca a vazut persoane suspecte in ziua aceea si posibil ii recunoaste. Si cu o mica ancheta si daca vecinu confirma si in plus faptuitorii sunt recidivisti , poate recunoste careva din ei. Politia poate sa le zica tot planul pe care l- au urmat si poate, poate ........dar pentru asta trebuie citata inca o persoana din anturajul lor care doreste sa declare totu cum sa intamplat deoarece faptuitorii sau laudat cu isprava lor si ai zis si cum au actionat. Dar dupa ce am zis toate acestea politistilor nu sa miscat nimic. De accea am niste intrebari. Prima intrebare :

- este normal sa nu fiu macar odata citat de catre organul de cercetare sa dau macar o declaratie sau sa se intereseze daca am auzit sau am aflat ceva ce ar putea duce la prinderea faptuitorilor?

- unde pot face plangere impotriva acestuia ? Si pentru ce as putea face plangerea ? Abuz in serviciu sau favorizarea infractorului?

- o plangere impotriva sefului de la furturi si impotriva sefului politiei din judetul in care locuiesc.

- unde pot sa mai fac sesizari in afara de parchetul de pe langa ......din orasul de unde sunt ? La parchetul general ? Procurorul general ?

Si inca o intrebare , in afara acestui subiect . Niste hoti au fost prinsi in flagrant , a fost confiscata marfa si pe langa asta ei au fost urmariti vreo 2 luni. Iar dosarul de vreo 6 luni sta pe loc. Se aude ca a fost data spaga la procuror. Dar nu am probe clare. Dar as dori sa sesizez mai departe despre acest caz deoarece pe plan local nu se misca nimic. Si acesti imfractori sunt liberi si savarsesc din nou infractiuni.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vladadrian22 , utilizator 00:15, 20 Iulie 2017
Aveti numar de inregistrare a dosarului format in urma sesizarii dv initiale si a verificarilor realizate imediat dupa eveniment?
Daca aveti numarul dosarului,sesizati oficial procurorul responsabil din cadrul unitatii teritoriale a ministerului public
Pentru doua intrebare,daca detineti probe concludente,puteti sesiza oficial parchetul general
Nici numar de dosar nu am. Asa pe scurt va explic. Am sesizat politia , a venit 2 politisti plus o masina cu politisti ce sunt pe zona . Unul din cei doi politisti a luat amprente, poze iar celalalt a scris ceva "formulare" tipizate. Si de 2 ani cam atat. Nici nr de dosar , nimic. Si acuma ca as avea o pista care ar duce la prinderea infractorilor........tot nu se face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spargere casa laur81 laur81 Buna ziua Acum 2 saptamani unui prieten i s-a spart casa de vacanta si i s-au furat bunuri in valoare de 2000lei. De atunci politistii inca nu stiu cine-s ... (vezi toată discuția)
Dece politia romana tegiverseaza dosare ne terminate? kata977 kata977 In data de 15-03-2011 am cumparat un Audi A4 din Giurgiu cu numar de inmatriculare BT-8827-BM, iar pe data de 26-03-2011 mi-a fost furat cu toate actele masini ... (vezi toată discuția)
Dosar trimis la parchet trimisa la parchet. ciudat george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Am depus o plangere penala pentru inselaciune online. Am adus dovezi tot ce am putut. Acum am fost la politie si mi-au spsu ca dosarul a fost ... (vezi toată discuția)