avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea salarizării unitare aplicată în ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea salarizării unitare aplicată în învățământ

Bună ziua, am întrebare legată de aplicarea legii salarizării unitare în învățământul universitar:
ART.38
(3) Începând cu data de 1 ianuarie 2018 se acordă următoarele creșteri salariale:
a) cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, precum și cuantumul brut al sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, indemnizația brută de încadrare, solda lunară/salariul lunar de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, fără a depăși limita prevăzută la art. 25, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții;
d) prin excepție de la lit. a), începând cu 1 martie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018;

Asta înseamnă că salariile din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar se vor mări cu 25% de la 1 ianuarie 2018 și cu încă 20% de la 1 martie 2018?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2017
bogdananghel2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea salarizării unitare aplicată în învățământ bogdananghel2011 bogdananghel2011 Bună ziua, am întrebare despre aplicarea legii salarizării unitare în învățământul universitar: ART.38 (3) Începând cu data de 1 ianuarie 2018 se ... (vezi toată discuția)
Marire de salarii Petruta Ivaniuc Petruta Ivaniuc de la 1 martie care categorie vor primi salariile marite?si cum se va fave aceasta marire?sub ce criterii (vezi toată discuția)
Marire salariu liviuiordan liviuiordan Buna ziua. De la 01.03.2018 s-au marit salariile in sanatate si invatamant. De aceste mariri beneficiaza si ...personalul didactic auxiliar? Financiarul de ... (vezi toată discuția)