avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marire salariu

Buna ziua. De la 01.03.2018 s-au marit salariile in sanatate si invatamant. De aceste mariri beneficiaza si ...personalul didactic auxiliar?
Financiarul de la universitate sustine ca NU. Asa este?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 15 Martie 2018
Asa este : începând cu 1 martie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018
Deci prin PERSONAL DIDACTIC AUXILIAR se intelege personal care ocupă funcții didactice sau NU?
Cu alte cuvinte doar profesorii vor beneficia de aceasta marire?
Laborantii, tehnicienii, maistrii, etc. NU VOR BENEFICIA DE MARIRE?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii 1/2011, personalul didactic este format din personalul didactic de predare, personal didactic auxiliar și personal didactic de conducere, de îndrumare și control.

Insa Legea 153/2017 se refera la personalul care ocupă funcții didactice.

Funcțiile didactice sunt cele mentionate de art.247, respectiv art.285 din Legea 1/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare SOPHYE SOPHYE Sunt profesor invatamant primar,19 ani vechime in invatamant,grad didactic I.Am absolvit facultatea in iunie 2017.Mi s-a comunicat,neoficial, ca nu voi ... (vezi toată discuția)
Marire de salarii Petruta Ivaniuc Petruta Ivaniuc de la 1 martie care categorie vor primi salariile marite?si cum se va fave aceasta marire?sub ce criterii (vezi toată discuția)
Marire salariu jenicaprod jenicaprod Stie cineva, daca in administratia publica locala, salariile incepand cu anul 2011 pana in prezent au fost majorate cu vreun procent? In institutia unde ... (vezi toată discuția)