avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marire salariu

Stie cineva, daca in administratia publica locala, salariile incepand cu anul 2011 pana in prezent au fost majorate cu vreun procent? In institutia unde lucrez eu (primarie) nu s-au majorat din 2011 nici macar cu 0,5 %.

Care sunt actele normative in cazul majorarii salariului in administratia publica locala (primarii)

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 21 Martie 2014
1. Legea 285/2010 salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice
Art. 1

(1) Începând cu 1 ianuarie 2011, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare, astfel cum au fost acordate personalului plătit din fonduri publice pentru luna octombrie 2010, se majorează cu 15%.
(2) Începând cu 1 ianuarie 2011, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare, astfel cum au fost acordate personalului plătit din fonduri publice pentru luna octombrie 2010, se majorează cu 15%, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
(3) Cuantumul brut al drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2) se va stabili în anul 2011 ţinându-se seama de gradul sau treapta profesională, vechimea în muncă, vechimea în funcţie sau, după caz, în specialitate, dobândite în condiţiile legii până la 31 decembrie 2010.
….


2. OUG 19/2012 privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale
Articolul 1

(1) Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează în două etape, astfel:a)cu 8%, începând cu data de 1 iunie 2012, faţă de nivelul acordat pentru luna mai 2012; b)cu 7,4%, începând cu data de 1 decembrie 2012, faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.
(2) Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare, de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se majorează potrivit alin. (1), în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
(3) Cuantumul brut al salariilor de încadrare, al sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare aferent personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, care se stabileşte în conformitate cu prevederile Legii nr. 63/2011 privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, cu modificările ulterioare, se majorează potrivit alin. (1), în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
(4) În cazul schimbării condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, personalul beneficiază de noile drepturi la nivelul acordat funcţiilor actuale similare de la noile locuri de muncă.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare personal didactic auxiliar GABI2011 GABI2011 Este vorba despre personalul didactic auxiliar din sectorul bugetar. In anul 2009 conform OUG 15/2008 art 7(2)s-a facut trecerea de la administrator I studii ... (vezi toată discuția)
Salarizare ANAMARIA11 ANAMARIA11 Cum se stabilesc salariile in anul 2012 , referitot la vechime si la sporuri. La ce se aplica sporurile avand in vedere salariu de baza stabilit conform ... (vezi toată discuția)
Legea salarizării unitare aplicată în învățământ bogdananghel2011 bogdananghel2011 Bună ziua, am întrebare legată de aplicarea legii salarizării unitare în învățământul universitar: ART.38 (3) Începând cu data de 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)