avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... (URGENT) Suprapunere indemnizatie al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

(URGENT) Suprapunere indemnizatie al doilea copil

Am nevoie de o baza juridica pt urmatoarea situatie:
Primul copil nascut pe data de 14 iulie 2015, al doilea copil nascut pe data 7 iunie 2017. In aceeasi zi ( in luna iunie 2017) am depus doua dosare:
1. pt prelungire crestere copil de la 2 la 3 ani pt copil cu handicap si
2.pt stimulent pt cel de-al doilea copil.
Am inteles ca primesc stimulentul pt copilul 2 pana implineste copilul 1 varsta de 3 ani, dar mi s-a spus apoi ca primesc doar pt o luna, si anume cand implineste coplil 1 varsta de 2 ani. Va rog sa ma ajutati sa inteleg care varianta este cea corecta si care este baza legala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tina 1987 , utilizator 00:01, 24 Februarie 2019
Bună... Am un copil născut pe 11 octombrie 2017. As vrea sa rămân din nou însărcinata.... În acest timp. As primi maternitatea și pentru a-l doilea?? Sau as pierde? Suntem în dilema cu soțul meu, nu știm ce sa facem... Nu vrem sa nu avem maternitatea pt al doilea copil. Ca nu știm cum trebuie.... E nevoie sa nasc pana i plin este primul 2 ani... Sau nu e nevoie?? Va rog sa îmi răspundeți. Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Tina 1987, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti primi indemnizatie si pentru al doilea copil, daca ati realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit sau v-ati aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Pai sigur ca înainte sa am primul copil am muncim.... 4 ani încontinuu. Doar ca nu știam dacă voi primi și pt al doilea. Deoarece dacă am face al doilea as aveam vreo 7-8 luni de sarcina...si primul copil ar avea 2 ani deja... Și de aia ne e teama... Nu cumva sa rămânem fără indemnizație

Cornel Vasile a scris:

Veti primi indemnizatie si pentru al doilea copil, daca ati realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit sau v-ati aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mamelor 2011 - al doilea copil Crista82 Crista82 Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de un an (deci in conditiile vechii legi a mamelor) si mai am de efectuat inca un an din concediu. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Trecere de la ccc1 la ccc2 mondan mondan Buna ziua, Am si eu o intrebare...o dilema... Eu acum sunt in cic pana pe data de 9 oct 2011.In curnad trebuie sa nasc al doilea copil (iunie).O sa intru ... (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil nicolsh nicolsh Am un copil de 1an si 8 luni si sotul beneficieaza de stimulent de insertie pana la 2 ani dar avand in vedere ca s-a nascut al doilea copil de 3 saptamani ... (vezi toată discuția)