avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% al doilea imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% al doilea imobil

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: actuala sotie a contractat inainte de casatorie, singura, un credit prin Prima Casa de 40.000€ pentru un apartament de 40mp. In prezent, casatoriti fiind, dorim achizitionarea unui alt imobil prin credit ipotecar. Creditul va fi contractat pe numele meu cu sotia codebitor. In aceasta situatie, pot beneficia de TVA 5% sau trebuie sa platesc diferenta dintre cota actuala de TVA si cea platita de sotie in 2010?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Andreutza2104 , utilizator 14:10, 21 Iulie 2017
Buna ziua,
Si eu am o problema asemanatoare, am cumparat impreuna cu sotul un apartament nou in 2015 (fiind primul proprietar) cu tva de 5 % prin programul Prima Casa. Acum dorim sa luam un alt apartament in aceasi zona insa de la un proprietar (s-a construit in 2013) care costa 43000. Intrebarea mea este daca pe langa acesti bani mai trebuie sa platesc ceva, si aici ma refer la TVA, daca mai trebuie sa suport diferenta de 14 %.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mutare ipoteca prin decizia judecatoreasca L.C. L.C. Buna ziua, am nevoie de ajutor pentru urmatoarea situatie: - cand eram casatorit, pentru a cumpara un teren, am contractat un credit ipotecar. Creditul ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)