avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Curtea de arbitraj din Viena
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Curtea de arbitraj din Viena

Buna ziua!

Va solicit un sfat din experienta si cunostintele dvs: am un potential client extern (Cehia) care imi solicita insistent ca la art Litigii din contractul de vz-cump sa mentionam ca in caz de litigii sa ne adresam Curtii de Arbitraj din Vienna, mai exact : "All disputes or claims arising out of or in connection with this contract including disputes relating to its validity, breach, termination or nullity shall be finally settled under the Rules of Arbitration of the International Arbitral Centre of the Austrian Federal Economic Chamber in Vienna (Vienna Rules) by three arbitrators appointed in accordance with the said Rules."

Am incercat sa aflu cate ceva pe site-ul institutiei dar, in afara de niste costuri exorbitante in caz de proces, nu am inteles mai nimic.

Intrebarile sunt: in caz de ceva, cat de facil este pt o firma romaneasca sa aiba acces si credibilitate in fata respectivei curti? Si, ce semnifica ''Vienna Rules"?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Simonatrader , utilizator 15:11, 26 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pentru sugestie. M-ati ajutat mult.

O zi buna!
Aceste clauze contractuale sunt monedâ curentâ în orice contract international!
Întrebarile contractuale pe care dvs ar trebui sâ vâ puneti sunt :
1) De ce Austrian Federal Economic Chamber in Vienna (Vienna Rules) si cei 3 arbitri recoltati
din aceastâ camerâ de comert?;
2) VIAC este organul de arbitraj al " Austrian Federal Economic Chamber in Vienna", deci, nu camera de comert decide de arbitri ci organul ei de arbitraj!;
3) Sunteti în cazul unui eventual (chiar dacâ ne-dorit) litigiu économic de comert, deci, sâ recurgeti la un arbitraj international înainte de a putea cere o negociere/mediere/conciliare la nivel top management între pârti mi se pare limitâ imbecilitate, deci, cereti introducerea acestei clauze (este conformâ European Court of Arbitration Rules, care este prioritarâ în raport cu Vienna Rules), ATENTIE, toate probele sunt SCRISE si semnate de cele 2 pârti în procesul de mediere, ele vor servi în caz de tribunal arbitral!;
4) Dacâ limba englezâ este limbâ contractualâ de referintâ, limba englezâ trebuie sâ râmânâ contractualâ si în cazul litigiilor si arbitrârilor lor!;
5) În cadrul European Court of Arbitration Rules arbitrii sunt numiti de câtre pârti (1 arbitru pentru fiecare dintre pârtile în litigiu), corumul "numâr par+1" fiind completat de câtre organul de arbitraj cu arbitri agreati ai organului de arbitraj (de unde întrebarea, aveti mijloacele financiare necesare, de unde si necesitatea unei medieri/negocieri de conciliere);
6) Wienna Rules este un pack de conventii prea gros pentru a vâ putea da un rezumat, cel mai bine, pe site-ul
[ link extern ]
cititi documentul "PDF Vienna Rules 2013 Romanian" în limba românâ.
7) Din punct de vedere contractual ECA Rules sunt de preferat.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbitraj in limba engleza? zanabuna zanabuna Stie cineva daca la Curtea de Arbitraj Coemrcial international din Bucuresti, servciile arbitrale se pot oferi si in engleza, daca asta e vointa ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii in engleza?! camiha camiha Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de prestari servicii( pentru elaborarea unui plan de afaceri) in limba engleza? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)