Nu mi s-a dat preaviz,eram in concediu de odihna si am fost chemata pentru demisie.lucrez din 2013 si in 2014 2015 nu mi s a dat nici concediu,nici banice sa fac,?
Sesizati ITM-ul asupra situatiei dvs. Daca nu sunteti multumita de raspunsul sau ajutorul lor, cautati apoi un avocat specializat in legislatia muncii.
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.
3. ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva.