avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost chemata din concediu de odihna sa imi scriu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost chemata din concediu de odihna sa imi scriu demisia

Nu mi s-a dat preaviz,eram in concediu de odihna si am fost chemata pentru demisie.lucrez din 2013 si in 2014 2015 nu mi s a dat nici concediu,nici banice sa fac,?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 23 Iulie 2017
Sesizati ITM-ul asupra situatiei dvs. Daca nu sunteti multumita de raspunsul sau ajutorul lor, cautati apoi un avocat specializat in legislatia muncii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

3. ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara sa imi plateasca concediul de odihna? Elena2525 Elena2525 Buna ziua, puteti sa ma ajutati, va rog Lucrez la un magazin si ma obliga sa imi dau demisia fara sa imi plateasca concediul de odihna. Am lucrat de anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia ... 2006 2006 Buna ziua. Firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia deoarece se face trecerea de la o firma la alta,dar este același patron. Ei spun că nu vor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am fost in concediu medical iar patronul îmi solicită ... balutapetre0@gmail.com balutapetre0@gmail.com Buna ziua . Am fost in concediu medical iar patronul îmi solicită demisia ce pot face pentru a-mi primi bani la zi? (vezi toată discuția)