In cartea de munca scrie "Incetat angajare conform art.56, lit.j, din Codul Muncii si art.45 alin.1, lit.g) L384/2006. - la data de 31.07.2008.
In conditiile in care in perioada 07.07-17.07.2008, a fost internat la Sectia Ortopedie a Sp. Militar de Urgenta Cluj-Napoca unde a suferit o operatie de chist osos talar stang, de unde se recomanda pe baza certificatului medical de catre comisia de expertiza medico-militara - concediu medical de 30 zile pentru perioada 18.07-16.08.2008 iar concediile medicale curg cu avizul medicului expert al asig. sociale pana in data de 09.09.2008 iar contractul individual de munca a fost incheiat in perioada in care el de fapt era suspendat pentru incapacitatea
Trebuie subliniat ca persoanele incadrate pe baza de contract de munca incheiat pe durata determinata beneficiaza de statutul de salariat, statut ce include toate drepturile si toate obligatiile pe care legea si contractele colective le confera celorlalti salariati. Fac exceptie de la acesta regula situatiile in care exista prvederi speciale cu privire la salariatii incadrati pe durata determinata, cum ar fi cele referitoare la durata perioadei de proba.
Art. 86 din Codul Muncii prevede ca:" - (1) Referitor la conditiile de angajare si de munca, salariatii cu contract individual de munca pe durata determinata nu vor fi tratati mai putin favorabil decat salariatii permanenti comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor in care tratamentul diferit este justificat de motive obiective.
(2) In sensul alin. (1), salariatul permanent comparabil reprezinta salariatul al carui contract individual de munca este incheiat pe durata nedeterminata si care desfasoara aceeasi activitate sau una similara, in aceeasi unitate, avandu-se in vedere calificarea/aptitudinile profesionale. "
Deci, din punctul meu de vedere beneficiati de aceleasi drepturi ca un salariat obisnuit. Cred ca decizia de desfacere ar trebui sa isi produca efecte juridice in momentul incetarii incapacitatii temporare de munca, aspect care ar fi trebuit sa fie precizat in continutul acestui document.
Legea prevede ca decizia de concediere emisa in timpul concediului de incapacitate temporara de munca este nula. (art. 60 alin.1 lit. a din Codul muncii, vedeti si Inalta Curte de Casatie si Justitie, decizia nr. 2436/2004).