avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere de 5 zile la o masina adusa din Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere de 5 zile la o masina adusa din Germania

Buna ziua,
Am cumparat o masina din Germania si am luat numee de 5 zile(galbene),am trecut peste tot cu masina,am ajuns la Regin si un echipaj de politie m-a oprit spunand ca nu am voie sa circul in Romania cu aceste numere, eu am platit am si asigurare pe perioada acestor 5 zile.
Mi-au ridicat permisul si mi-au luat nmerele, urmand sa aduc masina acasa pe platforma. Cum este legal.
Stiu ca este o conventie , ca se poate circula si in romania pe perioada celor 5 zile. Odata cu aderarea la UE, avem libera circulatie a marfurilor si cred ca nu aveau dreptul sa-mi fie confiscate numerele..
Ma puteti ajuta cu un raspuns un sfat cum este de procedat in continuare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bgd29 , utilizator 17:53, 16 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numerele galbene sunt numere provizorii care va dau dreptul sa circulati numai pe teritoriul statului emitent, Germania. La fel si cu numele rosii din România. Autorizația de circulație provizorie este valabila doar in Romania!
Ati ales varianta mai ieftina a numerelor galbene dar asta nu va permite sa "exportati" masina pe propriile roti. Dreptul de liberă circulatie a mărfurilor nu va fost îngrădit. Trebuia sa cumparati numere rosii pentru"export"
Buna dimineata!Am cumparat o masina din Germania,am numere valabile pt 30 zile.Pot merge cu numerele acestea de Germania in vacanta in Turcia?Multumesc mult!
Buna ziua..in aceeasi situatie sunt si eu..cum ati rezolvat problema? Ati reusit sa plecati in vacanta in Turcia?

Robertsarah a scris:

Buna dimineata!Am cumparat o masina din Germania,am numere valabile pt 30 zile.Pot merge cu numerele acestea de Germania in vacanta in Turcia?Multumesc mult!

Este un mare abuz.... !!!!
Sunt perfect valabile si in ROMANIA (Scrie si pe acel talon in limba germana)...romania a semnat tratate bilaterale de recunoastere cu Germania!
A fost un ordin de la Seful Politiei Romane ca nu sunt valabile (ABUZIV)...dupa care se fac aceste abuzuri....militienii nu stiu sa citeasca....dupa un zvon fac dosare penale....!!!! Acest ordin de MILITIAN DESTEPT care intre timp s-a retras dupa site ul politiei ROMANE !
Faceti plangere penala de abuz in serviciu cui va facut dosar penal!!!!
Toate cazurile au luat SCOATERE DE SUB URMARIREA la parchet !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie cu numere provizorii de germania pentru 3 zile relu58 relu58 Buna ziua, Am cumparat din Germania o masina second hand pe care am adus-o pana in Romania avand documentele masinii: briful mare, briful mic, verificarea ... (vezi toată discuția)
Numerele de germania de 5 zile sunt valabile in romania? rares83 rares83 Buna!numele meu e rares si acu doua saptamani circulam cu o masina adusa din germania cu numere galbene de 5 zile valabile(valabile 100% cumparate de mine din ... (vezi toată discuția)
Numere de inmatriculare provizorii pe 5 zile de germania.sint valabile in ro si in eu ? luk2011 luk2011 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2007:068:0015:0024:RO:PDF Va rog sa urmariti ce scrie la punctul 4.2 in documentul ( directiva ... (vezi toată discuția)