avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poluare fonica din cauza trenului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poluare fonica din cauza trenului

Buna ziua. Locuiesc in Sibiu, in apropiere de calea ferata. Nu ma deranjeaza zgomotul facut de tren in conditii "normale" de circulatie. Ma deranjeaza unii mecanici sau ajutor de mecanici care sunt insarcinati cu producerea semnalului acustic (suieratul trenului) care abuzeaza de butonul ce produce acest zgomot si uita sa mai ia mana de pe acesta. E adevarat, sunt multe treceri la nivel cu bariere care se intersecteaza cu calea ferata dar in apropierea fiecarei astfel de treceri exista un stalp vopsit alb-negru care obliga mecanicul sa dea un semnal acustic. Dar de la a apasa scurt butonul si pana la a-l tine apasat continuu sau cu mici intreruperi (care irita parca si mai mult)pe o distanta de aproximativ 2 km fara a tine seama ca e zi sau noapte mi se pare nu o exagerare ci chiar o bataie de joc la adresa locuitorilor din zonele Turnisor, Tiglari, Terezian. Va rog spuneti-mi cui ma pot adresa si ce sanse am sa-i putem tempera pe mecanicii prea zelosi. Mentionez ca nu toti procedeaza la fel, unii suna chiar scurt, ceea ce ma face sa cred ca am avea sanse sa-i potolim pe ceilalti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:11, 5 August 2017
De cele mai multe ori, durata si intensitatea semnalelor sonore de avertizare este determinata de disciplina celor care traverseaza calea ferata. Daca toti pietonii la trecerile la nivel cu bariere ar respecta barierele si nu ar trece printre bariere, atunci in mod sigur nu vom avea recitaluri ale mecanicide locomotiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa Regionale Cai Ferate si OPC, in ce privesc sansele, depind de conditiile concrete:valoarea in decibeli a zgmotului,normele legale in domeniu,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis trecere la cale ferata Dorrian Dorrian As dori sa va relatez o situatie prin care am trecut acum doua zile in speranta ca ma poate ajuta cineva cu sfaturi daca intradevar am gresit sau daca a fost ... (vezi toată discuția)
Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie mariustec mariustec Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la ... (vezi toată discuția)
Accident de munca robert_boitan robert_boitan In data de 31 august,in timp ce gardam trenul de combustibil din C Midia spre Vatra Dornei,functia Agent Paza am fost lovit de catre locomotiva care urma sa ... (vezi toată discuția)