in urma cu ceva vreme am imprumutat unei persoane niste bani,destui,... neputand sa ii recuperez nici dupa jumatate de an.
acum vreo o luna,am facut un contract de imprumut notarial cu aceea persoana, iar de cateva zile a expirat termenul de restituire, eu neprimind inca banii.Datornica ma tot amana,iar eu avand titlu executoriu pot apela la un executor,ceea ce am de gand sa si fac. problema este ca, daca aceasta persoana nu are bunuri mobile sau imobile pe numele ei,cum pot recupera banii?
Poate are venituri din salariu, pensie, etc. Daca este proprietara pe un bun impreuna cu alta persoana, respectiv sot, fiu, etc. se poate cere partajul fortat in temeiul art. 401 din codul de Procedura Civila.
Formele de executare silita sunt poprirea, executarea silita mobiliara si cea imobiliara...executorul se va ocupa de dosar in sensul stabilirii modalitatii de executare, undeva trebuind sa apara ceva!
din cate stiu eu, are un apartament luat prin banca, ipotecat deci, insa si ratele la acela sunt neplatite de ceva vreme, si unul pe numele unui copil.nu stiu daca e coproprietara sau nu... executorul poate afla toate acestea,nu? multumesc de acest raspund f prompt
Da, executorul poate afla orice, teoretic, art. 373 ind. 2 din Codul de procedura civila obliga institutiile publice, bancile si orice alte persoane sa comunice de indata, in scris, datele si informatiile necesare realizarii executarii silite, chiar daca prin legi speciale se dispune altfel.
revin cu amanunte la aceasta problema si solicit din nou ajutor.
am apelat la un executor, unde am aflat ca nu am nimic de executat.apartamentul e pe firma,iar firma pe numele fiului persoanei in cauza.
pot recurge la un proces,bazat,printre altele,pe inselaciune,abuz de incredere si escrocherie,care poate duce la pedeapsa cu inchisoare,daca renunt la bani pt acest lucru? sau imi puteti da un alt sfat? multumesc