avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire prin testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire prin testament olograf

Buna ziua! Tatăl meu a cumpărat o casa care a dorit să mi o lase mie moștenire facandu- mi un testament olografic cu doi martori! Din păcate tatăl meu a decedat acum 6 luni nemaiputand sa legalizeze testamentul olografic. Întrebarea mea este : daca acest testament olografic este valabil și cum trebuie sa procedez sa intru in posesia acestei case ! Vă mulțumesc anticipat! O după amiază plăcută!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:06, 25 Iulie 2017
Buna ziua,
Posibilitatea este simpla, sa va adresati unui NORAR public ce-si are biroul pe raza judecatoriei sub a carei acoperire a avut ultimul domiciliu tatal dumneavoastra si sa dezbateti succesiunea.
Conform acelui testatament va va reveni, in afara de cota legala si cotitatea disponibila.
ATENTIE, la dezbaterea succesiunii vor trebui sa fie chemati toti mostenitorii (fratii si surorile dumneavoastra vii sau, daca sunt decedati, prin descendentii lor, precum si mama daca traieste)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar únic testament Roxana ILIE 23 Roxana ILIE 23 Parintii mei au gasit in actele bunicului meu decedat acum 2 ani de zile un testament original semnat la notar prin care mostenea in intregime casa si ... (vezi toată discuția)
Testament sau ..titlu de proprietate? ejur ejur buna ziua, va rog, dc se poate sa ma lamuriti : 1 pe paza .titluu de proprietate pe gradina si casa(constructii si gradini) se poate *da drept* copiillor . ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica tobescu tobescu V-as ruga sa mi dati un raspuns la speta urmatoare: - pentru bunica nu s-a facut succesiune; - pentru unchi s-a facut succesiunea; - pentru mama nu s-a ... (vezi toată discuția)