avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatiu comun al blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatiu comun al blocului

Doresc sa achizitionez 3 apartamente intr-un bloc. Fostul proprietar a intrat 2metrii in holul comun si a pus usa, in dreptul apartamentelor fara sa afecteze cu nimic ceilalti proprietari .
Am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca nu am dece sa am probleme.
Va intreb: pe viitor pot aparea situatii delicate? Adica sa ma reclame vrun vecin undeva si sa ma puna sa daram usa? Sau sa primesc vrun control de la vrun organ al statului si sa primesc amenda? Sau acest lucru tine strict de asociatia de proprietari si nu de stat ( fiind un bloc construit de o pers juridica care ulterior l-a vandut)
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
Andreea20171, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:32, 26 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Atata timp cat acea usa nu afecteaza pe nimeni nu vad cine si unde sa va reclame daca NU ATI AFECTAT structura de rezistenta a imobilului!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul de imobil a exprimat o opinie eronata
Fiind vorba despre imobil de locuit in comun,daca Fostul proprietar a intrat 2metrii in holul comun si a pus usa, in dreptul apartamentelor fara sa afecteze cu nimic ceilalti proprietari .,rezulta ca acesta a ocupat su utilizeaza fara drept legal o suprafata din partea comuna de imobil
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
L nr 230/2007 actualizata
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Atat timp cat proprietarul a intervenit neautorizat si a operat modificari constructive la bunul imobil respectiv realitatea nu coincide cu notarile din cartea tehnica a imobilului si la ocpi,puteti intampina greutati inclusiv la intocmirea formalitatilor de achizitie imobil
Pentru a nu va confrunta dv cu eventuale probleme neplacute in timp,solicitati promitentului vanzator sa dezafecteze modificarea neautorizata si sa readuca constructia la forma din acte
@Av Gabriel.. a scris
Atata timp cat acea usa nu afecteaza pe nimeni nu vad cine si unde sa va reclame daca NU ATI AFECTAT structura de rezistenta a imobilului!

Exista dispozitii in vigoare care obliga prioprietarii sa nu schimbe destinatia si aspectul partii comune de imobil de locuit in comun
In cazul in care un proprietar doreste sa utilizeze exclusiv parte din partea comuna de imobil,
este necesar sa obtina mai intai acordul individual al proprietarilor care detin drept sa utilizeze partea comuna de imobil si acordul asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii si cai de acces GABRIEL 001 GABRIEL 001 Daca cineva detine la parterul unui bloc un spatiu , iar in fata spatiului la circa 4 metri detine un teren ,poate imprejmui cu gard de la coltul blocului ? ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului gelirolu gelirolu Buna ziua. Suntem proprietari de apartament si blocul are statutul de AP. La subsolul blocului unuii din Proprietari au facut boxe. ( numai cei din consiliul ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu sa ocupi abuziv spațiu din condominium ?iniubună dimineața vă supun atenției un caz, locuiesc într-un ... eu45ani eu45ani Bună dimineața Vă supun atenției un caz, locuiesc într-un bloc care și holuri unde sunt mai multe apartamente. Unii locatari au decis să închidă usa ... (vezi toată discuția)