Buna seara.
Am primit notificarea de desfiintare a postului, dupa care a trebuit sa merg la o operatie. Mentionez ca in acest moment sunt in concediu medical, la terminarea acestuia as dori sa-mi inaintez demisia la zi, eu fiind in acel preaviz de 20 de zile pentru concediere.
Intrebarea mea este - pot sa-mi dau demsia la zi, sa renunt la preaviz. Precizez ca mi-am gasit un nou loc de munca, nu pot sa stau sa primesc somaj, care este foarte mic la incadrarea cu minimul pe economie. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
1. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.
2. Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie - art.81 C.mun.
In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz.
In situatia demisiei, aceasta poate fi cu sau fara preaviz.
3. Demisia fara preaviz se poate depune numai in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (alin.8 al art.81 C.mun.).
4. De asemenea, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)
Demisie
Subsemnata
Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)