avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare personal medical
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare personal medical

Amenintarea personalului medical este prevazuta de Legea 95/2006(art.652) "Ameninţarea săvârşită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."

In Codul Penal Amenintarea se urmareste la plangere prealabila dar in acest articol din Legea 95/2006 nu este prevazut ca ar trebui plangere prealabila.

Intrebarea este Legiuitorul a vrut ca aceasta infractiune sa fie urmarita din oficiu ori doar a dorit o majorare a pedeapsei pentru cei care comit o astfel de infractiune.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 16:05, 26 Iulie 2017
Legea nr. 95/2006 este lege speciala fata de Codul penal si deroga de la prevederile acestuia. In Legea nr. 95/2006 nu scrie nicaieri ca este necesara plangerea prealabila pentru punerea in miscare a actiunii, astfel incat nu este obligatorie. Totusi, astfel de infractiuni nu pot ajunge la cunostinta organelor de cercetare decat printr-o plangere initiata de persoana vatamata/amenintata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa auser auser Buna ziua, am si eu o serie de intrebari: 1. In ce stadiu este un caz in care au fost citati martorii de procuror? 2. Acuzatul este cercetat pentru accident ... (vezi toată discuția)
Lovirea care nu necesita ingrijiri medicale este pedepsita? CYBORG CYBORG Buna ziua! O doamna avocat de pe acest forum scrie -referindu-se la Noul Cod de Procedura Penala, ca \\"Actele de violență care produc suferințe ... (vezi toată discuția)
Ofensa adusa din partea unui politist eduuard eduuard Unde ar putea fi incadrata fapta unui politist care in exercitarea atributiilor de serviciu foloseste expresii jignitoare la adresa unui persoane? (vezi toată discuția)