Amenintarea personalului medical este prevazuta de Legea 95/2006(art.652) "Ameninţarea săvârşită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."
In Codul Penal Amenintarea se urmareste la plangere prealabila dar in acest articol din Legea 95/2006 nu este prevazut ca ar trebui plangere prealabila.
Intrebarea este Legiuitorul a vrut ca aceasta infractiune sa fie urmarita din oficiu ori doar a dorit o majorare a pedeapsei pentru cei care comit o astfel de infractiune.
Legea nr. 95/2006 este lege speciala fata de Codul penal si deroga de la prevederile acestuia. In Legea nr. 95/2006 nu scrie nicaieri ca este necesara plangerea prealabila pentru punerea in miscare a actiunii, astfel incat nu este obligatorie. Totusi, astfel de infractiuni nu pot ajunge la cunostinta organelor de cercetare decat printr-o plangere initiata de persoana vatamata/amenintata.
Marturie mincinoasa
auser
Buna ziua,
am si eu o serie de intrebari:
1. In ce stadiu este un caz in care au fost citati martorii de procuror?
2. Acuzatul este cercetat pentru accident ... (vezi toată discuția)
Amenintata
Daianahahaha
Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)