avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducerea personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducerea personala

buna ziua ,
as dori un raspuns in legatura cu deducea salariala la persoanele ce au in intretinere 1 persoana . din cate stiu eu deducerea salariala la asemenea persoane este de 400 ron . Nu am gasit nici o intelegere la angajator, desi iam aratat aceasta lege . poate ma puteti ajuta si sa imi spuneti cine are dreptate.atasez si un link cu ce am arata angajatorului.
[ link extern ]
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:31, 15 August 2017
si totusi [ link extern ]
Da, doamna, se aplica Ord. nr.52/2016, dar deducerea de 400 lei este valabila la un salariu brut pana la 1500 lei.
Dvs. ati spus ca aveti un venit net de 1500 lei, ceea ce inseamna ca venitul brut este de 2100 lei, asa cum v-am calculat mai sus.
Inseamna ca nu intelegeti diferenta dintre venit brut si venit net.
Venit brut = totalitatea veniturilor realizate la angajator
venit net = venitul brut - contributii (CAS, CASS, somaj) - impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de concediu de odihna comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am urmatorul caz de salariat pe luna oct. 2017: -salariu de incadrare 2100 lei -nu are pers. in intretinere -nu are bonuri de masa - zile ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu duduvasile duduvasile Buna ziua, Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Adriyadriana Adriyadriana Buna ziua,am o întrebare,am concediu medical de pe 13 -17 noiembrie 2017 ,as dori sa stiu deacă mi se va plati.Menționez ca nu am inca 6 luni lucrate,sunt ... (vezi toată discuția)