avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular S1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular S1

Buna ziua. Se poate elibera formularul S1 si pentru persoanele cu handicap?Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 26 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formularul S1 se elibereaza la cererea solicitantului de catre Casa judeteana de Asigurari de Sanatate din Romania pentru ca acesta, impreuna cu membrii familiei sale sa beneficieze de prestatiile in natura de asigurare de boala sau maternitate in Italia.

Conform reglementarilor europene , beneficiar poate fi un lucrator, un somer sau un student . Acestia trebuie sa depuna la sediul Casa de Asigurari de Sanatate, o serie de documente, cum ar fi : copie de pe cartea de identitate sau de pe certificatul de nastere; dovada resedintei in Italia .

Pentru persoanele care nu pot face dovada resedintei anterior plecarii, se pot lua in considerare contractul de munca, documentul de detasare, ordinul emis de ministru sau orice document care face dovada sederii obisnuite pe teritoriul Italiei, iar in cazul studentului dovada ca urmeaza o forma de invatamant in statul de resedinta, dovada ca solicitantul nu este asigurat potrivit legislatiei statului de resedinta.

Luati legatura cu CAS si vedeti ce va poate spune pentru situatia mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul s1 Dana Hilohi Dana Hilohi Nu reusesc sa obtin eliberarea formularului in ROM, deoarece nu pot face dovada ca mama e rezidenta in It . IMI trebuie acest formular tocmai pt a face ... (vezi toată discuția)
Modelul s1 Elus Elus Buna ziua,as avea nevoie de modelul S1 pentru mama mea ,pensionata in Romania, cu domiciliul in Italia. Se poate obtine acest model trimitand datele prin ... (vezi toată discuția)
Formular s1 Adam05 Adam05 Buna ziua ! Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am ... (vezi toată discuția)