avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligatia de a face
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligatia de a face

Buna tuturor,

Am o "speta" in care am nevoie de sfatul vostru.
Locuiesc intr-un bloc dintr-un municipiu oarecare din Romania.
Blocul are doua cai de acces:

1. Prima cale de acces este in rampa, partial asfaltata (sau ce a mai ramas din asfalt), plina de gropi sau asfalt rupt, un adevarat pericol mai ales in conditii de iarna.

2. Pe langa a doua cale de acces trece o mica vale, care in conditii de averse puternice devine "mare" :), iar cu ultima ocazie a rupt cam jumatate din calea de acces. Deci, de vreo doua luni nu mai e cale de acces. :)

Eu le-am solicitat pana acum de vreo doua ori, in scris, reabilitarea cailor de acces la bloc, am un raspuns scris de la SGA ca valea este in administrarea Primariei, la ultima sesizare Primaria mi-a raspuns in scris ca va face ceva in "perioada imediat urmatoare". A trecut cam o luna de la raspunsul Primariei, ii mai las un pic pana expira in mod rezonabil orice perioada imediat urmatoare.

Si daca nu fac absolut nimic pana la sfarsitul anului ma gandesc sa ii dau in judecata sa incerc sa obtin o decizie a instantei care sa ii oblige sa reabiliteze caile de acces la bloc (obligatia de a face).

Am gasit un precedent: [ link extern ] /

Daca voi stiti altele sau aveti sfaturi care m-ar putea ajuta va rog sa imi spuneti.

Mentionez ca sunt de profesie economist, nu prea cunosc termeni sau detalii juridice.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Terasa bloc ellein ellein locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu trei nivele.blocul a fost acoperit cu tabla,dar in urma lucrarilor de reabilitare termica incepute in iarna anului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.problema mea este legată de casa părintească unde ... nica44 nica44 Buna ziua.Problema mea este legată de casa părintească unde acum locuiește mama mea și unde in viitor vrem sa ne retragem și noi(ACM stam la bloc,in alta ... (vezi toată discuția)
Blocare cale secundara acces imobil Yashin Yashin In blocul de locuinte in care locuiesc sunt 2 cai de access, una prin fata si una prin spate. Calea de access din fata, cea principala este libera si se poate ... (vezi toată discuția)