avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Problema mea este legată de casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Problema mea este legată de casa părintească unde ...

Buna ziua.Problema mea este legată de casa părintească unde acum locuiește mama mea și unde in viitor vrem sa ne retragem și noi(ACM stam la bloc,in alta localitate)In urma cu 2ani o ploaie torențiale a rupt drumul de acces-o uliță care deservea 4familii.De atunci primarul din localitate ne trimite vorba,sa nu mai investim nimic acolo ca nu ne mai face nimeni drumul,ca”Petru trei mortaciuni nu se merita”-sunt vorbele lui.Credeți ca avem vreo șansa legală sa ni se refacă drumul ?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 23:38, 26 Octombrie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic exista șansa unei soluții favorabile,(am cunoscut o dna care a obținut o hotărâre prin care era obligata primăria sa asfalteze un drum)dar lupta a fost de ani de zile ,hotărârea nu a fost pusa în executare niciodată, s a încercat executarea silitanpe obligația de a face etc.Puteti începe cu o serie de cereri făcute în scris către Primărie în funcție de răspuns Consiliu Județean,pt a avea o corespondenta și dovezi în cazul unui proces..
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anul viitor sunt alegeri. Poate aveți norocul să scăpați de primarul actual și să vină altul căruia să-i pese și de „mortăciunile” comunei.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Da, puteti da in judecata primaria. Mai intai formulati in scris solicitarea dvs de a asfalta drumul de acces si ulterior, in functie de raspuns, dati in judecata institutia pe contencios administrativ.
Mulțumesc de sfaturi.Nu e vorba de asfaltat,drumul a fost rupt de ape și a rămas doar o potecuța de trecut cu piciorul .
Da, va puteți adresa instanței de judecata. Și chiar este de dorit sa aveți inițiativa, pentru ca o asemenea atitudine din partea unui primar ar trebui sa fie izolata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu strada / ulita ... BiancaMDB BiancaMDB Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu strada / ulita pe care o strabate bunica mea in varsta de 71 de ani de la casa, la drumul principal si ... (vezi toată discuția)
Gaini lasate pe drumul public alca alca Am o casa la tara, si niste vecini care isi lasa in permanenta gastele si gainile pe drumul public, care evident trece si prin fata casei mele. Problema este ... (vezi toată discuția)
Cine are calitate procesuala. Imparatul Imparatul Dosar, prin care o masina s-a accidentat din pricina faptului ca Comuna care administra drumul respectiv nu a dat cu nimic pe asfalt. E drum comunal, nu tine ... (vezi toată discuția)