avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea liniştii publice la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea liniştii publice la bloc

Având in vedere intervalul orar de odihnă 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 pe care îl respect, am probleme cu un singur vecin din tot blocul. Locuiesc într.un cartier destinat tineretului cu foarte multe cupluri tinere şi copii. Problema constă în faptul că in restu timpului destinat "gălăgiei" eu impreuna cu câțiva prieteni de pe lângă bloc stăm, vorbim, râdem, ascultăm muzică iar un locatar ne amenință de fiecare dată cu poliția spunîndu.ne că o să primim o amendă usturătoare. E posibil să primim amendă doar prin simplu fapt că stau în fața blocului meu cu nişte prieteni, avand in vedere ca respectăm intervalul orar destinat odihnei?
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2017
Cristina3007, utilizator
Cel mai recent răspuns: PaulAlexandru101 , utilizator 17:52, 27 Iulie 2017
Nu este obligatoriu sa primiti amenda cu conditia sa respectati intervalul de odihna si "vorbele" sa fie decente. Ar fi interesant sa existe in realitate, cartiere de locuit destinate doar tineretului. Poate va ganditi la un campus universitar.
Trebuie sa aveti in vedere si un comportament de respect reciproc fata de aproapele dvs. in conditiile in care "galagia" se repeta si/ sau aceasta acopera tot restul intervalului de timp, in conditiile in care aproapele dvs., indiferent de varsta si de vointa sa, poate sufera de o boala nervoasa, posibil incurabila.
Faceti tot posibilul si incercati un exercitiu de a va pune in situatia aproapelui dvs. supus unei "galagii" continue, repetabile, ore in sir. Nu este obligatoriu ca toti locatarii sa lucreze numai in schimbul de zi, pot lucra si in schimbul 3 si atunci se odihnesc/ dorm ziua pentru a fi apti de munca, noaptea.
Buna ziua,
Feriti-va de interpretarea gresita e Legii 61/1991. Exista 2 alineate distincte in art. 2 care se refera aproape la acelasi lucru.

25. tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26. tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;.

Judecand dupa faptul ca stati in fata blocului puteti considera ca sunteti "in imediata vecinatate a acestuia", dar pe de alta parte daca aveti "noroc" de un agent constatator mai zelos va puteti alege cu o amenda sub incidenta prevederior alin. 25 , amenda pe care ulterior o puteti contesta in instanta. (dupa cum observati nu exista anumite ore care sa permita tulburarea linistii in acest articol, deci, in fapt, o contraventie poate sa fie constatata si ziua la ora 12:00).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice sandyprs sandyprs Buna ziua. Recent am inceput sa renovez un apartament. Imi souneti va rog care este programul legal de respectare a linistii? As dori sa imi dati si legea care ... (vezi toată discuția)
Zgomot la bloc AnnaMarya93 AnnaMarya93 Ce program este stabilit pentru linistea la.bloc . Legal .. (vezi toată discuția)