Daca este posibil, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari:
In 2015 am achizitionat o magazie de lemn , (4m x 6m), de la o firma romaneasca specializata in asa ceva. Magazia este de lemn chertat de 4 cm, inaltimea cu tot cu acoperis are 2,7 metri.
Avand in vedere ca am dorit amplasarea ei la mai putin de 3 metri de limita hotarul vecinului (la 2 metri), am cerut acordul vecinului pentru amplasarea acestei constructii, acord pe care vecinul mi l-a dat (este formulat ca accepta inaltimea, forma si distanta de 2 metri). Pentru aceasta casuta am turnat 10 cm placa de beton pentru amplasare.
Dupa achizitionare si amenajare, nu am mai trecut pe acolo o perioada lunga de timp. Anul acesta (2017) m-am intors si doresc sa scot autorizatie de constructie pentru aceasta magazie (pe care am amenajat-o ca si foisor inchis). Intre timp, s-a schimbat proprietarul vecin cu un dezvoltator care doreste amplasarea unui bloc (inaltime 10-12 metri) la o distanta mai mica de 3 metri de hotarul cu mine. Eu nu sunt de acord sa-i dau acceptul pentru o intaltime asa de mare, mai ales ca are geamuri si dormitoare spre mine.
Intrebari:
1. Pot scoate pentru magazia mea (foisor inchis) autorizatie de constructie in 2017, cu amplasare la 2 metri de vecin, pe baza acordului pe care vecinul anterior mi l-a dat in 2014? (acordul este facut la notar, "definitiv si irevocabil"). Adica acest acord are o durata de expirare cumva?
2. In cazul in care doresc sa construiesc o casa acolo (cu respectarea limitelor de proprietate de 3 metri), la obtinerea autorizatiei de constructie sau la intabularea casei, ma va intreba cineva de constructia de lemn daca este in regula construita si amplasata?