avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea unei Autorizatii de constructie la doi ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea unei Autorizatii de constructie la doi ani dupa acordul vecinului

Buna ziua,

Daca este posibil, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari:

In 2015 am achizitionat o magazie de lemn , (4m x 6m), de la o firma romaneasca specializata in asa ceva. Magazia este de lemn chertat de 4 cm, inaltimea cu tot cu acoperis are 2,7 metri.
Avand in vedere ca am dorit amplasarea ei la mai putin de 3 metri de limita hotarul vecinului (la 2 metri), am cerut acordul vecinului pentru amplasarea acestei constructii, acord pe care vecinul mi l-a dat (este formulat ca accepta inaltimea, forma si distanta de 2 metri). Pentru aceasta casuta am turnat 10 cm placa de beton pentru amplasare.

Dupa achizitionare si amenajare, nu am mai trecut pe acolo o perioada lunga de timp. Anul acesta (2017) m-am intors si doresc sa scot autorizatie de constructie pentru aceasta magazie (pe care am amenajat-o ca si foisor inchis). Intre timp, s-a schimbat proprietarul vecin cu un dezvoltator care doreste amplasarea unui bloc (inaltime 10-12 metri) la o distanta mai mica de 3 metri de hotarul cu mine. Eu nu sunt de acord sa-i dau acceptul pentru o intaltime asa de mare, mai ales ca are geamuri si dormitoare spre mine.

Intrebari:

1. Pot scoate pentru magazia mea (foisor inchis) autorizatie de constructie in 2017, cu amplasare la 2 metri de vecin, pe baza acordului pe care vecinul anterior mi l-a dat in 2014? (acordul este facut la notar, "definitiv si irevocabil"). Adica acest acord are o durata de expirare cumva?

2. In cazul in care doresc sa construiesc o casa acolo (cu respectarea limitelor de proprietate de 3 metri), la obtinerea autorizatiei de constructie sau la intabularea casei, ma va intreba cineva de constructia de lemn daca este in regula construita si amplasata?

Multumesc in avans pentru clarificari.

Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:05, 28 Iulie 2017
Va fi întrebat noul proprietar.
Bineinteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta regulementara dintre o casa si gardul vecinului cmunteanu90 cmunteanu90 Buna ziua, In urma cu ceva timp am mostenit o casa, de curand m-am hotarat sa o scot la vanzare. Zis si facut. Au venit cateva persoane interesate sa cumpere ... (vezi toată discuția)
Constructie pe granita si centrala termica pe lemne Costina72 Costina72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu 2 probleme legate de vecinii mei: 1. Au gardul construit pe proprietatea lor, incepand de la limita dintre proprietati. ... (vezi toată discuția)
Foisor de lemn-la ce distanta de gardul vecinului? elle12 elle12 Am dori sa facem la curte un foisor de lemn. La ce distanta de gard poate fi amplasat? Poate fi pus lipit de gard? Multumesc. (vezi toată discuția)