Buna ziua !
Se poate micsora cumva onorariul executorului jud. , pt ca mi se par cumva aiuristice sumele transmise , gen : cheltuieli de transport ; alte cheltuieli ; cheltuieli transmitere prin posta ; la care se adauga bvineinteles taxa timbru judiciar si onorariu executor jud.
In conditiile in care pers care ar trebui sa plateasca toate aceste ,, inflorituri " nu are absolut nici un venit, are dreptul cumva la o reducere ?
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este vb de onorariu avocat sau executor? Cheltuielile de deplasare, onorariul propriu-zis, nu sunt aiuristice. Puteti solicita diminuarea, dar nu va poate garanta nimeni ca veti obtine aceasta diminuare. Va dau un exemplu concret: avocatul vrea sa se deplaseze cu avionul - nu cu masina: instanta nu ii poate impune sa se deplaseze cu masina. Prin urmare, cheltuiala se suporta.
ContSters429609
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Instanta poate cenzura atat onorariul avocatului cat si al executorului care de regula isi calculeaza onorariu maxim admis (,uneori depasesc si acest maxim ).Puteti cere in instanta reducerea cheltuielilor de executare prin depunerea unei contestatii la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de executarea silita. O alta modalitate de reducere pentru persoanele cu venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, onorariile minimale şi maximale se stabilesc la jumătate din onorariile minimale, respectiv maximale, prevăzute în anexă. Dovada veniturilor sub salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se face cu declaraţie pe propria răspundere a persoanei cu astfel de venituri, aceasta având obligaţia de a depune şi un certificat de atestare fiscală eliberat de administraţia financiară. Onorariile pot fi achitate şi în tranşe, care nu pot fi mai multe de patru, până la sfârşitul executării silite.
Aceasta prevedere, ascunsa de executorii judecatoresti, care au pana la urma obligatia sa le spuna celor executati ca exista si posibilitatea aceasta.
Vorbim de cheltuieli ref. ex. silitite infiintate de un executor jud. care nu a tinut cont de faptul ca si el poate sa fie supus dispozitiilor de reductiune al onorariilor atunci cand nu se aplica ordinului ministrului privind aprobarea onorariilor minimale si maximale ale executorilor. Si cum am mentionat persoana vizata nu are nici un venit , deci s ar incadra la : ,,persoanele cu venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, onorariile minimale şi maximale se stabilesc la jumătate din onorariile minimale, respectiv maximale " ??
Demersurile micsorarilor acestor cheltuieli se face numai in instanta? Si daca da, ce anume ar trebui facut inafara contestatiei , se mai plateste vreun timbru..ceva ?
ContSters429609
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Reducerea cheltuielilor de exec. silita se poate obtine doar cu contestatie la executare in instanta. Pt a fi scutit de plata taxei de timbru solicitati acordarea ajutorului public judiciar aratand ca nu aveti venituri. Daca nu aveti venituri dar aveti bunuri mobile sau imobile si acestea se pot executa silit.
Buna ziua ! Deci in cadrul contestatie la executare se pot cere mics. cheltuielilor de judecata , chiar daca aceasta contestatie nu are castig de cauza .....sau in aceasta contestatie se cere pur si simplu doar mics. cheltuielilor nimic altceva ?