avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea locului de munca, a felului muncii si a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea locului de munca, a felului muncii si a functiei

Un salariat a suferit o condamnare prin care i s-a interzis exercitarea profesiei timp de 1 an. Si-a facut cerere de schimbare a locului de munca, felului muncii, inclusiv a functiei. Seful locului de munca de unde a plecat si seful locului de munca unde s-a dus au fost de acord, plus ca in CCM exista o clauza care prevede ca salariatii pot fi redistributi in alte locuri de munca in acord cu interesele unitatii si cele proprii ale salariatului. A trecut anul, s-a ridicat interdictia, iar salariatul solicita din nou schimbarea locului de munca , a felului muncii,inclusiv a functiei care este superioara celei detinute dupa prima schimbare. Este legal? Cum ar trebui procedat? Va rog, dati-mi un sfat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 1 August 2017
Trebuie incheiat un nou act aditional la c.i.m. pentru a i se modifica locul de munca, felul muncii, inclusiv functia.
Cu siguranta, insa ma intrebam daca e legal sa solicite din nou schimbarea locului de munca. adica putem solicita ori de cate ori vrem?
El poate solicita, insa nu este si obligatoriu ca anagajtorul sa accepte .
De acord, insa insista, insa baza legala care este? Mai ales ca shimband functia are loc un fel de promovare, pleca dintr-o functie mai mica in una mai mare, practic o promovare, iar potrivit codului muncii posturile se ocupa prin concurs.
Vb despre sectorul bugetar?

Alte discuții în legătură

Legea muncii-promovarea la propunerea sefului. mirei_80 mirei_80 buna ziua, va rog sa-mi spunerti daca, dupa noua legea a muncii, se mai poate face promovarea la propunerea sefului. daca se poate si baza legala, articolul, ... (vezi toată discuția)
Promovare alexandrinagina alexandrinagina are dreptul la promovare ????? o salariata in functia de referent se afla la gradul I(MAX). in legea cadru 153/2017 exista si gradul următorIA pt aceasta ... (vezi toată discuția)
Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)