avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu dovada expirata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu dovada expirata

Buna seara ! Am si eu o nelămurire . La jumătatea lunii Iunie am vrut sa trec frontiera si aveam dovada expirata de 5 zile . Eu nu am știut iar polițistul de frontiera mi-a confiscat dovada si mi a Întocmit o alta dovada ( pe aceasta dovada scrie dosar penal ) . Nu am fost sunat de cei de la procuratura si nu știu ce sa fac . Stau cu stres ca nu știu ce poate sa mi se întâmple si vreau sa știu cum pot afla daca procurorul a dat NUP sau daca începe urmărirea penală . Unde trebuie sa ma duc ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Galma , utilizator 10:21, 8 Decembrie 2022
Urmarirea penala se incepe in rem. Veti fi cercetata pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin. 2 C.p.
Si daca era valabila, cu dovada de circulatie nu aveti dreptul sa conduceti in afara tarii, nu inteleg ce vroiati sa faceti...
Dosarul se cerceteaza de politie sub supravegherea Parchetul de pe langa Judecatorie. Competenta este in functie de locul savarsirii faptei.
ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).
Mulțumesc pentru răspuns ! Acest articol l am găsit si eu doar ca șeful poliției de frontiera mi a spus ca e posibil sa nu fi deschis nici un dosar din moment ce nu am foat contactat de nimeni timp de 1 luna jumate . Unde ar trebui sa merg sa ma interesez ce se întâmpla cu acel dosar? Cand aveam dovada valabilă am trecut frontiera fără probleme.
V-am spus unde trebuie sa mergeti.
La momentul respectiv s-a intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante care constituie actul de sesizare al organelor de UP.
De principiu trebuie sa asteptati.
Veti fi audiat dupa ce veti fi citat.

De abia dupa ce veti fi audiat se va dispune o solutie de procuror.
Sărut mâna, ce s-a întâmplat în final cu permisul d-voastră ?!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu permis suspendat Nicu01 Nicu01 Salut as vrea si eu sa imi spina cineva ce pot face daca am avut permisul suspendat in germania si nu am stiut pana cand am ajuns in Romania. Mi sa ... (vezi toată discuția)
Am condus cu dovada expirata Georganakali Georganakali Salut.,..am aproape 4luni de cand nu primesc un raspuns de la politie. Am cat.B.C.E de 23 ani si asta este primul dosar prin asta ami cadtig ezistenta .va ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)