avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere autorizatie de constructie pentru mansardare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere autorizatie de constructie pentru mansardare bloc P-P+2

Buna ziua,
Avem un apartament achizitionat recent intr-un bloc P+2. Blocul are curte interioara, parcari afara si la subsolul blocului. Dezvoltatorul doreste sa obtina autorizatie de constructie pentru a amenaja la mansarda blocului 3 noi apartamente. Nu stiu daca a obtinut acordul tuturor locatarilor din bloc.
Recent, ne-a cerut daca putem sa il ajutam cu vanzarea locului nostru de parcare de la subsolul blocului, in masura in care acest loc i-ar oferi drept de proprietate si l-ar ajuta astfel sa detina o cota parte indiviza, pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru mansardare (argumentul dezvoltatorului, mentionez ca el momentan nu mai detine nici un alt apartament in imobil si nici un alt loc de parcare).
Care este procedura corecta si legala pentru obtinerea acestei autorizatii si de ce ar avea nevoie de locul nostru de parcare? Cum ne putem asigura ca odata obtinuta aceasta autorizatie, dezvoltatorul ne poate revinde locul de parcare?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 August 2017
dfocaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea autorizatiei de constructie de catre dezvoltator Vlad Tofan Vlad Tofan Buna ziua. Spuneti-mi va rog: Daca dezvoltatorul blocului in care mi-am cumparat un apartament nu respecta autorizatia de constructie: 1) Subsolul si ... (vezi toată discuția)
Asigurarea-unui-numar-minim-de-locuri-de-parcare-pentru-un-imobil loredanas loredanas Buna ziua! Rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste cazul meu. Am cumparat un apartament intr-un imobil nou. Blocul are 76 de apartamente. La subsol ... (vezi toată discuția)