avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurarea-unui-numar-minim-de-locuri-de-parcare-pentru-un-imobil

Buna ziua! Rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste cazul meu. Am cumparat un apartament intr-un imobil nou. Blocul are 76 de apartamente. La subsol sunt 16 locuri de parcare si atat. Suprateran nu avem insa unde sa ne parcam masinile. Vin si va intreb, nu exista nici o obligativitate legala din partea dezvoltatorului de proiect sa puna la dispozitia locatarilor un numar minim de locuri de parcare? Si daca da, care ar fi aceea?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 10:51, 27 Februarie 2013
parcarea este o optiune in viziunea dezvoltatorului , nu este obligat sa puna la dispozitie loc de parcare pentru fiecare apartament dat in folosinta.Pentru aceasta optiune , primaria percepe o taxa separata , iar dezvoltatorul nu a acceptat , asa ca din acest motiv nu a construit mai multe parcari. posibil sa fi fost de vina si terenul pe care este amplast imobilul , si , s-a modificat planul de constructie si s-au eliminat parcarile...nu o sa gasiti niciodata apartament cu parcare inclusa , sau daca da , aceasta este o jmecherie imobiliara , ca de platit , tot o platiti , doar ca pe pliantele agentiilor apare scris mare si de culoare ...sa zicem rosie , care atrage priviri ...parcare gratuita...lucru neadevarat ,

am vazut si blocuri care au parcari amenajate , ori la subsol , ori in spatiul rezervat , cu un numar de parcari mult mai mare decat numarul de apartamente , dar cum am spus , este obtional....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea unui numar minim de locuri de parcare pentru un imobil nou de catre dezvoltator? loredanas loredanas Buna ziua! Rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste cazul meu. Am cumparat un apartament intr-un imobil nou. Blocul are 76 de apartamente. La subsol ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare - obligatiile constructorului unui bloc nekrous nekrous Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou. Conform planului, blocul are adiacente un numar de locuri de parcare supra-terane. Ni s-a oferit ... (vezi toată discuția)
Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)