avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept penal despagubiri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept penal despagubiri

Am fost achitat intr-un dosar penal in care am fost acuzat ca am furat motorina. Vreau sa stiu care este termenul in care pot sa ma indrept impotriva celor care m-au acuzat, pentru despagubiri.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:25, 6 August 2017
Achitat cu ce articol?
Art. 16 lit a
Termenul este cel de drept comun din materia raspunderii civile, 3 ani.
Ms. De la data achitarii?
De la data când păgubitul a cunoscut sau trebuia să cunoască atât paguba, cât şi pe cel care răspunde de ea, in opinia mea de la data ramanerii definitive a hotararii de achitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala iongheorghevasile iongheorghevasile Buna seara, care este termenul de prescriptie pentru raspunderea patrimoniala a angajatului pentru daune aduse societatii din vina sau in legatura cu munca sa, ... (vezi toată discuția)
Jurisdictia muncii wernerr wernerr acum sunt pensionar.societatea la care am lucrat poate sa ma actioneze in instanta pentr o greseala din 2001 (vezi toată discuția)
Termen prescriptie Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim care este termenul de prescriptie in materie de asigurari? 2 sau 3 ani? (vezi toată discuția)