avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... doresc raspunsuri urgente va multumesc
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

doresc raspunsuri urgente va multumesc

In primul rand vreau sa va salut si sa va multumesc celora care ma veti ajuta sa rezolv problema mea. Sa va spun espre ce e vorba in octombrie 2008 m-am asociat cu alti doi baieti si am facut un srl cu domeniul de activitate lucrari de constructii si finisaje asa pana in ianuarie 2009 a mer dar de atunci ne-a lovit criza unul dintre asociati a plecat in spania si nu mai dau de el celalalt asociat a ramas in sibiu unde este si firma iar eu care sunt si administrator m-am mutat in bucuresti mentionez ca fiecare dintre noi detinem 33.33% din actiuni . Eu si cu asociatul din sibiu vrem sa inchidem firma ptr ca deja nu mai functioneaza si nu mai incaseaza nimic al treilea asociat care a plecat in spania nu a vrut sa ne ajute sa inchidem firma atunci cand a plecat in ianuarie 2009 si acum sunt disperat ca nu mai pot plati taxele si impozitele la stat si nu stiu cat ma va mai ajuta si contabila care imi tot face bilanturile si nu am mai platit-o di decembrie 2009 .Va rog sa imi spuneti ce este de facut in situatia asta ptr a inchide firme? (Mentionez inca odata nu mai dau de celalalt asociat din spania , nu mai stiu nimic de el ) Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:36, 5 Octombrie 2009
Nu puteti inchide S.C fara acordul celui de al treilea asociat care detine 33,33%,adunarea asociatilor se poate face si in Spania conteaza semnaturile cu acordul fiecarui asociat pentru ca daca cel plecat se intoarce si nu este de acord cu inchiderea ?
Daca asteptati dupa cei de la Reg.Com. sa inchida firma conf.leg.31/91 mai platiti luni bune impozitul forfetar,sfatul meu este sa depuneti actele necesare pentru suspendarea societatii pentru urmatorii 3 ani si poate in acest timp se intoarce si cel de al treilea asociat din strainatate .

Cu respect,Alexa...
Nu puteti inchide S.C fara acordul celui de al treilea asociat care detine 33,33%

Din fericire legiuitorul a prevazut si acest aspect in legea 31/1990
"Art. 227. - (1) Societatea se dizolvă prin:
d) hotărârea adunării generale;
e) hotărârea tribunalului, la cererea oricărui asociat, pentru motive temeinice, precum neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii; "
daca pentru lit d este necesar ca hot sa fie luata in unanimitate (toti asociatii sa fie deacord) in schimb la lit e ...
Sa inteleg ca prin ce imi spuneti dumneavoastra eu pot singur cere tribunalului dizolvarea societetii?
Cam cat dureava acesta procedura?
Va multumesc
Avand in vedere ca judecatorii nu mai sunt in greva la primul termen se judeca cererea dvs - 30 zile
Termenul de 30 de zile ,este conditionat de pertinenta documentelor depuse de catre cei 2 asociati de acord cu dizolvarea.
amane la latitudinea instantei sa aprecieze daca sunt intrunite prevederile legale,inclusiv de protejare a intereselor celui de-al treilea asociat lipsa

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil srl cu 3 asociati balazs rozalia balazs rozalia Suntem 3 asociati intr-o firma si dispunem de un imobil(librarie)de 145 mp.Suntem toti trei in pensie si nu mai vrem sa continuam activitatea.Cei doi asociati ... (vezi toată discuția)
Intreare despre suspendare activitate shimmy shimmy Buna seara, Daca exista 2 asociati, unul cu 10% si altul cu 90%, asociatul cu 90% poate sa faca hotarare AGA si sa semneze singur pentru suspendarea ... (vezi toată discuția)
Probleme privind dizolvarea narcisaruset narcisaruset Buna ziua As dori sa stiu care este procedura prin care se poate dizolva o firma la care sunt 2 asociati din care unul nu mai poate fi contactat. Ambii ... (vezi toată discuția)